Kako otkazati planove s prijateljima putem poruke?

| Lifestyle |

Instagram/@lisadanielle__

Budimo iskreni, naši prijatelji samo poboljšavaju naše dane.

Bez obzira da li smo ih upoznali na poslu ili fakultetu ili ih poznajemo od djetinjstva, nitko ne može zamisliti kako bi njihov život izgledao bez druženja s prijateljima.

Svi volimo svoje prijatelje, zato je grozno kada moramo otkazati planove koje smo s njima napravili u posljednjem trenutku. Čak i otkazivanje najbanalnijeg dogovora poput kave može uzrokovati neke loše, neželjene vibracije.

Najvjerojatnije znate kakav je osjećati kada vam netko, u zadnji tren, otkaže planove putem poruke i koliko vas to može izbaciti iz takta.

Tu se poteže pitanje kako otkazati planove s prijateljima putem poruke?

Zapravo je prilično jednostavno, ako slijedite nekoliko ključnih koraka koje možete pronaći u nastavku teksta.

Uvijek ponudite razlog

Ako otkazujete planove sa svojom bestie, budite sigurni da joj uvijek date solidan razlog. Ne ostavljajte prijatelja da se pitaju što se događa i zašto svoje probleme ne možete riješiti uz njih. Oni zaslužuju znati cijelu priču ili barem nekoliko detalja kako se ne bi osjećali potpuno izostavljenom.

Pokažite im da vam je žao

Svi se želimo osjećati kao da naši prijatelji razmišljaju o nama i brinu jednako koliko i mi.  Dakle, želite im pokazati i dati im do znanja koliko ste razočarani jer otkazujete vaš dogovor.

Pokazati svoju zahvalnost nije uvijek jednostavno.  Ali, kad otkazujete planove preko poruke, svakako biste trebali pokušati pokazati malo više ljubavi.

Nikada ne podcjenjujte snagu dobre staromodne isprike. To ne mora nužno biti ni velika poruka, već jednostavno: "Žao mi je".

Napravite nove planove

Samo zato što niste mogli ispuniti jedan dogovor to ne znači da ne trebate dogovarati nove. Ako ste vi ta osoba koja je otkazala dogovor, trebali biste ponuditi alternativu i predložiti kada ćete se sljedeći put vidjeti.