Kako ostaviti ubojit prvi dojam?

| Lifestyle |

 Od prvih spojeva pa do prvih razgovora za posao i svega između - stres od ostavljanja dobrog prvog dojma je stvaran. Čak i za naj društvenije osobe među nama, upoznavanje nekog novog može biti stresno. Želimo biti šarmantni, simpatični i zabavni, ali nikad ne možemo biti pre sigurni kako će nas nova osoba doživjeti. Ako mislite da nemate nikakve kontrole nad prvim dojmom, varate se. U nastavku donosimo najjednostavnijih 5 pravila ostavljanja dobrog (i dugotrajnog!) prvog dojma.

ZADIVITE ODJEĆOM.

Nosite outfit u kojem se osjećate ultimativno najbolje, bez potrebe dodatnih sigurnosnih zatvarača, uložaka u cipelama i rezervnih naramenica. Outfit u kojem možete hodati, plesati, disati u njemu - čak i nakon deserta. U savršenom outfitu osjećate se samopouzdano, ali imajte na umu: udobnost je ključ. Odaberite udobne cipele, sačuvajte noge od žuljeva i ostavite te ubojite cipele za neki sljedeći spoj.

PAZITE NA GOVOR TIJELA. 

Nije ni čudno da naš govor tijela govori više od riječi. Razmislite samo o tome koliko ste puta vi sudili nekoga prema načinu na koji drži ruke. Primjerice, nitko ne voli tijekom razgovora primijetiti da soba s kojom razgovarate gleda preko vašeg ramena, provjerava telefon ili gleda na sat. Kada upoznajete nove ljude, svjesno ostanite prisutni. I nemojte ni vaditi mobitel iz torbe. 

 

POTRUDITE SE OKO "SMALL TALKA"

Koliko puta ste se našli u razgovoru s novom osobom i neizbježno krenuli u bespuće "small-talka". Krivi smo! Onaj moment kada vam ponestane stvari za razgovor pretvara se u teme o hrani i vremenu. Obratite malo više pažnje na razgovor s novom osobom i postavite neka pitanja kojima ćete otvoriti osobnije teme. 

UŽIVITE SE U PRIČU. 

Pitajte pitanja koja su važna, ohrabrite ih da elaboriraju, dajte im doznanja da slušate - i zatim, naravno, slušajte. Zanimanje za nečiji život ili priču daje im samopouzdanja da se otvore malo više. S druge strane, neka vaši odgovori budu malo konkretniji od kimanja glavom i slaganja. I vi trebate dati nekoliko osobnih detalja kako bi razgovor postao značajniji. Zapamtite dvije važne stvari: nemojte se žaliti i nemojte previše toga dijeliti. Ključne stvari dobrog prvog dojma.

OPUSTITE SE I ZAPAMTITE: NISTE SAMO VI NERVOZNI. 

Velike su šanse da je i onaj tko je s druge strane stola jednako nervozan kao i vi. Budite svoji, smijte se i budite uvjereni da nervoza dolazi s obje strane. Ako vam je ugodno u razgovoru i druga će se osoba osjećati jednako ugodno.