Kako ODMAH smanjiti razinu stresa

| Lifestyle |

Riješite se stresa ODMAH
Riješite se stresa ODMAH

 Kada se osjećamo posebno umorno i izmoreno, nema ništa što želimo više nego leći u krevet, pogledati film ili seriju i opustiti se. Nažalost, nemamo uvijek vremena (a ni kreveta!) na raspolaganju u baš svako doba dana. U tim trenucima će vam ovih 7 jednostavnih savjeta itekako dobro doći. Svi nude isto, momentalno smanjenje razine stresa od napornog dana...

1. Glazba je spas!
Izvadite slušalice iz torbe, uključite ih u mobitel ili računalo i upalite svoju omiljenu glazbu. Zatvorite oči i slušajte svoju najdražu pjesmu. Iako vlada pravilo da klasična glazba posebno opušta, svaka melodija koju volite učinit će vas sretnijima i opuštenijima. 

2. Popijte zeleni čaj
razlog zašto pomaže je L-teanin, sastojak koji pomaže reducirati stres i popravlja vam raspoloženje. I da, hladni zeleni čaj je odlična opcija za ljeto! 

Zeleni DETOX čaj
Zeleni DETOX čaj

3. Uzmite malo crne čokolade
Crna čokolada regulira razinu kortizola, hormona stresa. Plus: ukusna je i poslužit će vam kao mini-nagrada. 

4. Žvakaće gume pomažu
Studije su pokazale da samo nekoliko minuta žvakanja žvakaćih guma može sniziti razinu kortizola i anksioznosti.

5. Odbrojavajte
Izgleda prejednostavno, ali polagano brojite od jedan do deset te zatim obrnuto. Fokusirajući se na brojeve, forsirate mozak tako da otpušta stresne misli i osjećaje.

Sretan Međunarodni dan sreće
Smijeh smijeh smijeh

6. Smijte se
Upalite YouTube i pronađite video za koji znate da će vas nasmijati. Kada se smijete, udišete više zraka bogatog kisikom, zbog čega se u tijelu momentalno podiže razina endorfina koje ispušta mozak. 

7. Citrusi su zakon!
Miris svježeg limuna dokazano smanjuje razinu stresa i popravlja raspoloženje. Njam!