Kako odgovoriti na iznenadnu poruku bivše ljubavi?

| Lifestyle |

Instagram/@your_paasport

Svi mi reagiramo čudno na spomen bivših ljubavi.

No, je li vam se ikada desilo da tijekom sasvim uobičajenog dana vaš mobitel nenadano zazvoni i vi pogledate i vidite da ste dobili poruku od bivšeg? Sigurnin smo da se većini to dogodilo, a onima kojima nije da će se dogoditi.

U takvim situacijama zna biti teško odlučiti kako reagirati.

Prvo nastaje blaga panika, a onda se zapitate kako biste uopće trebali reagirati i trebate li odgovoriti.

Išćekivanje nečega vam može uništiti cijeli dan. Bez obzira koliko savjeta dobili ili koliko tekstova na tu temu pročitali, nikada nečete znati ostati staloženi kada dobijete poruku od bivše ljubavi.

Te poruke ponekad znaju biti čista provjera što se događa s vama, a nekada se radi i o ozbiljnijim temama.

Prije nego što požurite s odgovorom, odložote telefon i uzmite duboki udah. Prema psiholozima , primanje poruke od bivšeg partnera može potaknuti stvaranje nekih od kemikalija u mozgu koje su utjecale na vas kad ste bili zaljubljeni. 

Prvenstveno se ispušta dopamim koji je odgovoran za to da se osjećate sretno i bezbrižno, a tijelo ga oslobađa tijekom seksa, šminkanja ili bilo kojeg posebno sretnog trenutka. 

I sada, iako više niste zajedno, poruka bivšeg partnera može poslati vaš mozak natrag na to sretno mjesto. 

Odjednom žudimo za istim zadovoljstvom koje smo doživjeli s tom osobom,a to nam može pomoći objasniti i zašto je tako teško napustiti staru vezu i zašto ona može postati opsesija.

Što se tiče rješavanja situacije, to stvarno ovisi o tome kako se osjećate. 

Kada naiđemo na stresor, poput poruke bivšeg, postoje dva osnovna načina na koje možemo reagirati.
Pod jedan, možemo se osjećati dovoljno sposobnim za odgovaranje na poruku ili pod dva, možemo se osijećati kao da zahtjevi zadatka nadmašuju naše resurse za rješavanje problema.

Ako ste imali dovoljno vremena i prostora da se izliječite od prekida, možda ste potpuno sigurni da reagirate bez ikakvog straha ili ljutnje. Ali ako je to bila nedavna situacija ili ako niste potpuno preboljeli svojeg bivšeg, možda ćete se osjećati preplavljeni pukom idejom pokušaja da uzvratite poruku.

Najvažmije je da date prednost vlastitom zdravlju i izlječenju.  Ako ne želite odgovoriti, ni ne trebate. Naš prvi impuls mogao bi biti slijediti potez prema" nagradi "i ponovno se uplesti u odnos s bivšim, iako znamo da to nije dobro za naše dugoročno blagostanje.

Umjesto toga, pokušajte biti svjesni o onome što mislite da je najbolje. Uzmite onoliko vremena koliko vam treba da odlučite o sljedećem koraku i možda pričekajte dok se te kemikalije u vašem mozgu ne smire.

Ako se vaš bivši pokuša ponovno povezati s vama , a vi ne mislite da bi ih bilo dobro vidjeti, budite jasni u vezi s tim u odgovoru na njihovu poruku.

Ne trebate se pretjerano objašnjavati, pravdati ili braniti zašto ih ne želite ponovmo vidjeti. Ono što možete učiniti je da im zahvalite što su vas se sjetili, ali da vi ne želite imati kontakt s njima te da im želite sve najbolje.

Ako traže jednostavnu uslugu ili nešto na što vam je lako odgovoriti bez naprezanja, možete odabrati želite li ponovno otvoriti razgovor s njima. Ali zapamtite da bivšem ne trebate davati svoje vrijeme i energiju, pogotovo ne ako bi to moglo doći na štetu vaše dobrobiti. 

Sigurno je da je ta osoba nekad bila važna karika u vašem životu, ali to je vremensko razdoblje isteklo, a vaš bivši bi trebao poštivati ​​vaše želje pa čak i ako vi želite u potpunosti prekinuti komunikaciju.