Kako odabrati najprikladnijeg kućnog ljubimca za vaše dijete?

| Lifestyle |

Posjedovanje kućnog ljubimca može biti korisno iskustvo za dijete, a dobro odabrani kućni ljubimac može donijeti godine radosti.

To može biti savršena prilika za djecu da nauče važne životne lekcije dok brinu o živom biću jer će kućni ljubimci naučiti djecu odgovornosti.

U nastavku vam donosimo 6 najprikladnijih kućnih ljubimaca za djecu.

Ribice

Ribice mogu biti savršen kućni ljubimac za vaše dijete. Ribice kupite u specijaliziranoj trgovini kako bi vam zaposleni mogli objasniti u kakvom akvariju trebate držati svoje ribice, na kojoj temperaturi i koliko često ih trebate hraniti.

Kornjača

Kornjače biljojedi mogu živjeti više od 50 godina. No treba imati na umu da Američka pedijatarska akademija upozorava da kornjače mogu lako prenijeti salmonelu pa prije nego kupite kornjaču, istražite koji su to uvjeti za njegu svog ljubimca.

Ptica

Ptice mogu biti izvrsni kućni ljubimci. Iako je posjedovanje ptice zahtjevnije od brige o kornjači ili ribi. Neke su ptice vrlo inteligentne i društvene. No, sve ptice zahtijevaju svakodnevnu pažnju.

Glodavac

Glodavce poput hrčaka i zamoraca lako je čuvati. Većina može živjeti na relativno malom prostoru, a njega je prilično jednostavna. Jedino na što trebate pripaziti je da glodavac ne ujede vaše dijete jer obično se jako boje kada tek dođu vaš dom, posebno hrčci.

Mačka

Mačke su omiljeni kućni ljubimci, a trebaju nešto manje brige i pažnje od pasa. Mačke zahtijevaju i redovne veterinarske preglede i imunizaciju.

Pas

Psi su vjerojatno najklasičniji izbor kućnog ljubimca. No, neki psi mogu biti neprikladni za djecu. Prije nego psa dovedete doma, pripazite da je vaš pas dobro socijaliziran i da je dobar s djecom.