Kako naučiti strani jezik vježbajući 15 minuta dnevno?

| Lifestyle |

Instagram/@thefashionfraction

Svakodnevno se sve više ljudi odlučuje se na učenje nekog novog, stranog jezika.

Učenje stranih jezika je dugotrajan proces koji zahtjeva maksimalnu pažnju i koncentraciju, ali jeste li znali da novi jezik možete naučiti za samo 15 minuta dnevno?

Naime, lingvisti su smislili novi način učenja jezika, a sve što trebate napraviti je učiti strani jezik po vašoj želji 15 minuta dnevno prateći ova 3 savjeta:

Uspostavite naviku svakodnevnog učenja

Najvažnije je svaki dan nešto raditi pa čak i ako je to samo 10, umjesto 15 minuta, bolje je napraviti nešto, nego ništa jer na taj način stvarate kontinuitet.

Učite u pokretu

Ako smatrate da nemate dovoljno vremena za standardno učenje u kojem dnevno odvajate sat ili dva kako biste se posvetili učenju jezika, odaberite učenje u pokretu.

Kako napreduje tehnologija tako se razvijaju i novi oblici učenja. Sada možete jezik učiti i u pokretu. Na svoje pametne telefone skinite online lekcije koje možete slušati tijekom vožnje u automobili ili javnom prijevozi ii dok šetate i obavljate svakodnevne obveze.

Izgradite samopouzdanje kroz praksu

Ako u vašem gradu postoji španjolski restoran, zašto ih ne pozdraviti sa "¡ Hola!” ili pokušati naručiti svoj obrok na španjolskom?

Kada god se nađete u prilici da s nekim komunicirate na stranom jeziku učinite to i vježbajte svoje sposobnosti i samopouzdanje.