Kako napraviti savršenu fotku za instagram

| Lifestyle |

Instagram/ @saltkissed

Fotografija je jedan od najboljih načina da se uspomene sačuvaju.

Nekada su se fotografije čuvale u albumima, danas na Instagram profilima. Bez obzira na to, one su i dalje najbolje sredstvo da uhvatite vrijeme koje je prošlo i sačuvate ga za sebe.  Kako bi napravili dobru fotografiju, potrebno je savladati nekoliko trikova. Donosimo vam savjete uz koje ćete svaki put imati savršenu fotku za Instagram.

- Istaknite dijelove tijela u koje imate najviše samopouzdanja, premda to bila i leđa (recimo pogled preko ramena).

- Ako stojite, spojite noge, stavite jedno koljeno preko drugog, kuk izbacite u stranu, a ruke stavite na kuk ili ih podignite u zrak.

- Dobra opcije je i napraviti ležeću fotografiju, jer ćete tako iskoristiti gravitaciju u svoju korist. Jedan primjer je da legnete na bok, stavite noge jednu na drugu, s tim da koljeno noge koja je iznad spustite na pod.

- Odlična poza je malo izbaciti kuk u stranu. Imajte na umu da fotografija posjeduje dvije dimenzije, visinu i širinu, te ruke i noge nikada ne pružajte prema kameri jer se tako vizualno skraćuju.

- Pravite li selfie, bolje ćete ispasti ako se fotografirate iz malo višeg ugla, te u poluprofilu.

- Ako fotkate uspravnu fotografiju, uputite osobu koja slika da se spusti malo niže, pa će perspektiva učiniti tijelo izduženijim.

- Što se tiče kadrova, fotografirajte čitavo tijelo ili do sredine bedara (takozvani american) ili do struka (portret). Izbjegavajte da kraj fotografije prelazi preko nekog zgloba.

- Pazite na osvjetljenje! Razlika između dobrog i lošeg osvjetljenja je jednostavna- prirodno svjetlo. Uvijek fotografirajte na prirodnoj svjetlosti, i izbjegnite korištenja blica na vašem telefonu.