Kako napraviti prvi potez i pozvati muškarca na spoj?

| Lifestyle |

Instagram/ @neginmirsalehi

U idealnom scenariju upoznat ćete mušku osobu koja vam se sviđa te će vas ona nakon nekog vremena dopisivanja pozvati na spoj.

No, što ako se to ne dogodi ili ste vi previše nestrpljivi  te ne možete dočekati taj trenutak? Postavlja se pitanje kako pozvati muškarca na spoj i da li žena treba napraviti prvi korak?

Ako se odlučite napraviti prvi potez, to ne pokazuje da ste očajni ili da molite za pažnju. Ne, to pokazuje  da ste sigurni u sebe i da nemate problema s preuzimanjem inicijative. Te dvije osobine izrazito su privlačne muškom rodu.

Na koji način učiniti to a da ne ispadne prenapadno? Evo kako to možete učiniti i dobiti da kao, gotovo, zajamčen odgovor.

Razmislite o nečemu što biste već radili, s ili bez te osobe, a zatim to upotrijebite prijedlog za dan nalaženja.

Neka ta aktivnost bude nešto što traje ispod 90 minuta te da je to nešto za što nisu potrebne posebne vještine ili dodatno učenje. Što je veća obveza koju od njih tražite, više je izražena vaša razina interesa.

Primjer: "Hej, otvara se novi restoran, razmišljam o odlasku tijekom pauze za ručak u četvrtak. Želiš li mi se pridružiti?"

Tako, naglasak nije na "Želio bih više vremena provoditi s tobom" , već na "Radim nešto zabavno i dajem ti priliku da budeš dio toga." . Istovremeno, uklanjate pritisak određivanja točnog datuma i mentalnog pritiska obveze te im dajete uvid u vaš život.

Dakle, ako kažu ne, to je šteta, ali ako je njihov odgovor nešto poput: "Zauzet sam u četvrtak, ali jesi li slobodna sljedeći tjedan?" onda barem znate da su zainteresirani.

Kako odgovoriti na odbijanje? Pretvarajte se da ste u uredskom okruženju i idite na ljubazno-profesionalni način. Odgovorite natrag s nečim jednostavnim i ljubaznim, kao: "Bez brige, lijepo se provedi ostatak tjedan!" i onda nastavite dalje bez njih.

Ne škodi imati prijatelja kao rezervu za isplanirani spoj. Ako dobijte negativan odgovor na vaše pitanje bar ćete imati alternativu za odlazak u restoran oko kojega ste uzbuđeni. Umjesto da sjedite tamo, zureći u telefon, i osjećate se pomalo odbačenim bit ćete spremni za izlazak koji će vam popraviti raspoloženje.

Jer barem znate da će vas hrana učiniti sretnima, a isto se ne može reći za svaki prvi spoj.