Kako nakon odmora vratiti radni elan?

| Lifestyle |

Koncentracija

Vrijeme je ispitnih rokova i novih poslovnih izazova, a koncentracija je važna za lakše obavljanje svakodnevnih obaveza

Prosinac je mjesec kada, uz ljetne mjesece, ljudi najčešće uzimaju godišnji odmor i stanku od svakodnevnih obveza. U prosincu nastupaju i školski praznici, studenti imaju pauzu od predavanja i svi su nekako opušteniji, no siječanj to drastično mijenja. Početkom veljače sve se ponovno vraća u radni ritam koji zahtjeva ispunjavanje mnogobrojnih obveza i koncentraciju na radne zadatke. Za vrijeme ispitnih rokova mnogi studenti muku muče sa svladavanjem velike količine gradiva, a dobra koncentracija važan je saveznik u postizanju željenog cilja.

Postoje različite vježbe koje pomažu poboljšanju koncentracije, kao i dodaci prehrani. Najnoviji hit na našem tržištu trenutno je molekula SAMe. Riječ je o enzimu koji se prirodno nalazi u našem tijelu te utječe na raspoloženje i usredotočenost. S obzirom na to da se SAMe u organizam ne može unijet putem hrane, dodaci prehrani jedini su način suplementacije.

Meta-analize pokazale su djelovanje SAMe-a kao agensa za kognitivne sposobnosti. Jednako tako, istraživanja su pokazala kako SAMe pozitivno utječe i na memoriju, što posljedično pomaže pamćenju. Upravo su pamćenje i koncentracija jedne od najvažnijih stavki prilikom prihvaćanja novih poslovnih zadataka i za uspješno polaganje ispita. U želji da što bolje obavlja svoje funkcije, tijelo hranimo vitaminima i mineralima, a jednako tako i sive stanice ponekad treba nahraniti hranom za bolje pamćenje.

SAMe Bestvite