Kako izgubiti kilograme poput naših baka nekada

| Lifestyle |

 Instagram / @iblowurmind

Niste obožavatelj rigoroznih modernih dijeta? Nema problema, jer za vas imamo savjete iz starih dana uz koje ćete bez sumnje na zdrav i efikasan način izgubiti neželjene kilograme.

Vrijeme je da se riješite zimskih naslaga, jer ljeto će doći prije nego što mislite, a već lagano kreću pripreme za bikini sezonu. Uostalom, lijepa ljetna tijela grade se zimi.

Umjesto rigoroznih dijeta koje se pronalaze posvuda u zadnje vrijeme, radije odaberite one zdravije za organizam, jer rezultati će biti identični te ćete izbjeći bumerang efekt vraćanja kilograma.

Postoji nekoliko staromodnih savjeta za gubitak težine koji stvarno funkcioniraju:

1. Nemojte jesti ugljikohidrate u večernjim satima
Baka je uvijek govorila: "Ako želiš izgubiti na težini, onda se kani ugljikohidrata u večernjim satima." Činjenica je, svi koji se odreknu tjestenine, pizze, kruha i sličnih namirnica prepunih ugljikohidrata u večernjim satima, granatirano će izgubiti na težini. Radije se oslonite na proteine i povrće, jer održavaju razinu inzulina niskom te potiču tijelo na razgradnju masnog tkiva za vrijeme spavanja.

Instagram / @vivaluxuryblog

2. Vodite dnevnik
Dva jaja sa slaninom, jogurt s malinama... Svatko tko vodi dnevnik o svojoj prehrani, jede svjesnije. Ako morate svakodnevno napisati dvije cijele čokolade, vjerujte da ćete ubrzo prestati u njima uživati, jer u nekom trenutku savjest će pokucati na vaša vrata.

3. Počnite vježbati
Oni koji stvarno žele izgubiti na težini, ne mogu izbjeći sport. Sat sportskih aktivnosti tri puta tjedno radi stvarna čuda kada je riječ o gubitku težine. Kako ne bi odustali, pridružite se prijateljici koja već vježba te se međusobno pogurajte kada je to potrebno.

4. Nema slatkiša
Tko odstrani šećer iz svog života, brzo će vidjeti rezultate. Naročito čokoladu, sokove i druga bezalkoholna pića, jer su prave kalorijske bombe. Umjesto toga, naviknite se na nezaslađene biljne čajeve ili vodu. To potiče metabolizam i dozvoljava sagorijevanje masti i kilograma.