Kako izgledati samopouzdanije: 5 trikova govora tijela

| Lifestyle |

5 trikova govora tijela
5 trikova govora tijela

 Samopouzdanje je urođeno - ali se može i lažirati! Postoje određene stvari u govoru tijela koje vam mogu pomoći da ostavite dojam pravog eksperta samopouzdanja - čak i ako se osjećate potpuno drugačije. Imate veliku poslovnu prezentaciju pred sobom? Ili spoj na kojem već tjednima radite? U svakom slučaju, ove bi vam informacije mogle biti od koristi. 

Za početak, predlažemo da ne držite ruke prekriženima, nikad.

1. OPUSTITE LICE

Na licu se prvo primjećuje u kolikoj je mjeri osoba nervozna. Ukočene obrve, spuštena brada ili stisnuti zubi samo su neki od znakova manjka samopouzdanja. Sljedećeg puta kada osjećate anksioznost, a ne želite da je drugi primijete - obratite pažnju na mimike svog lica. Duboko udahnite i opustite se. 

2. STANITE USPRAVNO

Ovo je očito. osobe kojima fali samopouzdanja stoje pogrbljeno, izbace ramena unaprijed i gledaju u pod. Na taj način osoba želi postati što manja i manje vidljiva.Kako biste sve oko sebe uvjerili u svoje samopouzdanje, stojite uspravno, rukama okrenutim prema dolje. 

3. SMIJEŠITE SE

Nikad ne podcjenjujte moć osmijeha! Smijeh komunicira samopouzdanje i čini vas privlačnijim. Zarazan je i drugi si neće moći pomoći nego će se smijati s vama. 

5 trikova govora tijela
5 trikova govora tijela

4. NAGNITE GLAVU

U nešto intimnijim situacijama, gdje želite zračiti samopouzdanjem, ali i biti najprivlačnija verzija sebe - zadržite kontakt očima te lagano nagnite glavu u lijevo dok pričate. Naginjanje glave u desno pak označava povjerenje - što svakako trebate imati u vidu pri sljedećem razgovoru za posao. 

5. OSLONITE SE NA NEVIDLJIVE ZNAKOVE

Nevidljivi znakovi mogu biti jednako važni kao i oni vidljivi. Miris je važan faktor u privlačnosti i zbog njega se možetemomentalno osjećati privlačnije. Note vanilije, sandalovine i muškata naglasit će sve drugo što nosite.