Kako izbjeći neugodnosti ako je vaš najbolji prijatelj zaljubljen u vas?

| Lifestyle |

Instagram/ @negin_mirsalehi

Jedna od najneugodnijih situacija u kojoj se možete naći kada imate muškog najboljeg prijatelja je priznanje da je on zaljubljen u vas.

Jasno je da ovo može biti jako neugodna situacija koja ovisi o tome kako se nosite s njom. Ako pokažete ljutnju, riskirate gubitak osobe kojoj najviše vjerujete.

Donosimo vam 3 savjeta kako se nositi s novonastalom situacijom:

Postavite granice
Važno je postaviti neke zdrave granice zbog toga što ponekad radimo stvari koje bi mogle poslati pogrešan signal. Ako imate naviku prijatelja ili prijateljicu tretirati skoro kao dečka ili djevojku, zvati ih u kasnim satima ili se nalaziti na romantičnim mjestima, morate prekinuti te navike.

Razgovarajte s drugim prijateljem
Ako je vaš prijatelj i dalje uporan kako bi vas pokušao uvjeriti u svoje osjećaje, možete razmisliti o razgovoru s nekim zajedničkim prijateljem. Možda ga treća osoba bolje razumije i može vam pomoći izbjeći neugodnosti.

Možda ćete trebati prostora
Ne trebate se osjećati krivim što ste rekli "ne" izjavi ljubavi, iako će ovo dovesti do neke vrste distance. No, potpuno je u redu ako ne želite provoditi vrijeme s njim ili njom na isti način na koji ste to radili ranije. Oboje trebate prostora da obradite situaciju i oslobodite se napetosti.