Kako do čistog zraka u zatvorenim prostorima u vrijeme zimskih viroza i korone?

| Lifestyle |

S obzirom da većinu vremena provodimo u zatvorenim prostorijama koje često nedovoljno provjetravamo, one postaju mjesto gdje se zadržavaju različiti alergeni, prašina te brojni zagađivači koji polako ali sigurno, stvaraju stres našem dišnom sustavu.

U ovo zahtjevno vrijeme borbe s korona virusom, ali i drugim zimskim virusima koji trenutno kolaju te trenutnom onečišćenju zraka u kopnenim hrvatskim, ali i regionalnim gradovima, svi razmišljamo kako do bolje kvalitete zraka u našim domovima, uredima i ostalim prostorima u kojima boravimo te kako spriječiti zimske viroze.

Zepter Therapy Air ION pročišćivač zraka trenutno je najbolji i najkvalitetniji pročiščivač zraka na tržištu, i to tri godine za redom, putem Expertesen analiza.

Ovaj pročišćivač zraka djeluje tako da iz zraka uklanja sve štetne štetne čestice, uključujući i one najgore P.M 2.5. Umjesto da alergeni, zagađivači i toksini iz zraka završe u vašim plućima, ostat će zarobljeni u filteru pročišćivača. To smanjuje napor koji vaša pluća ulažu u pravilan rad, a također može pružiti nezamjenjivu pomoć alergičarima i osobama s poteškoćama u disanju.

Milijarde tona kućne prašine podižu se svake godine u atmosferu te se nošene zračnim strujama rašire preko cijelog planeta. Razine otrovnih tvari u zatvorenom prostoru više su za 40 do 100% nego u vanjskom zraku. Glavni razlozi za to su kućna prašina, alergeni i nadraživači, otrovi nastali hlapljenjem deterdženata i kemikalija, duhanski dim, pepeo, ispušni plinovi iz procesa sagorijevanja te neugodni mirisi. Upravo ti čimbenici dovode do zdravstvenih problema kao što su alergije, nadraženost, dišni i srčani problemi te rak, kao jedna od najozbiljnijih bolesti današnjice. Rješenje za sve navedene probleme krije se u tihom i učinkovitom uređaju Therapy Air iOn koji nema štetnih nuspojava, održava životni prostor sigurnim i čistim jer filtrira, pročišćava i obogaćuje zrak negativnim ionima.

Therapy Air iOn sadrži sustav filtriranja s pet razina i generator negativnih iona koji zajedno rade kako bi osigurali nezamislivo čist zrak. Antistatički filtar, antibakterijski filtar, HEPA filtar, antialergijski filtar i filtar s aktivnim ugljenom (AC filtar protiv neugodnih mirisa) smješteni su u posebnom kućištu i postavljeni zajedno kako bi činili jedinstvenu komponentu. Ovi su posebni filteri neprobojni za onečišćivače i dopuštaju prolaz samo čistom zraku. Filteri djeluju poput nepropusne barijere i eliminiraju SVE bakterije i viruse u zraku. Pročišćeni zrak ulazi u modul koji sadrži ugrađen ionski generator koji stvara negativne ione koji vrlo pozitivno djeluju na naš organizam.

Generator generira negativne ione s visokim energetskim potencijalom koji zatim neutraliziraju viruse, bakterije, gljivice, mirise i ostale zagađivače iz zraka. Zato se ljudi osjećaju puno bolje, odmornije i raspoloženije, a uz to se uklanjaju i neugodni mirisi dok količina negativnih iona kisika u zraku raste. Ionizator zraka Therapy Air iOn pročišćava i ionizira zrak na potpuno prirodan način, na principu kako nevrijeme čisti zrak u prirodi, bez dodavanja mirisa, kemikalija ili umjetnih aroma.

U travnju 2020. Godine Therapy Air dobio je službeni certifikat koji potvrđuje da ovaj pročišćivač zraka eliminira korona virus iz zraka i na taj način sprečava širenje infekcije. Ispitivanje uređaja provedeno je u Njemačkoj od strane certificiranog laboratorija GUI

Certifikat Allergy Friendly product, potvrđuje da se Therapy Air posebno preporučuje osobama s alergijama i astmom, odraslima i djeci, jer otklanja SVE organske i neorganske alergene.

Njegovu učinkovitost potvrdilo je i ispitivanje provedeno u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar, zbog čega je zavod u analizi rezultata dao preporuku za korištenje Thearpy Air Iona u zatvorenom stambenom ili radnom prostoru. Ispitivanjima je zabilježen značajan pad ukupnog broja aerobnih mezofilnih bakterija i ukupnog broja kvasaca i plijesni samo 1 sat nakon početka rada Therapy Air iOn-a.

Funkcionalnost i visoka tehnologija uređaja Therapy Air iOn savršeno se odražavaju u njegovom razboritom i modernom dizajnu. Njegov ravan oblik i stilska kontrolna ploča oblikuju čudesan spoj tehnoloških materijala i ugodnih boja koji Therapy Air iOn čini modnom ikonom, bez obzira radi li se o klasičnom ili modernom uređenju doma, ureda ili ugostiteljskog objekta.