Kako da vaš pas ne bude tužan kad je sam?

| Lifestyle |

 

Instagram/ @cooper_the_cavoodle_

Kompanija Spotify ponudila je savršenu opciju ljubiteljima životinja.

Mnogi vlasnici požele izostati s posla ili propustiti druženje s prijateljima jer prilikom izlaska ugledaju tužan pogled svog kućnog ljubimca. Menadžeri internet platforme Spotify odlučili su priskočiti u pomoć vlasnicima kućnih ljubimaca. Svi koji žele ugodnim zvukom zaokupiti pažnju životinja, moći će to učiniti kreiranjem playliste na osnovi vrste životinje i njene prirode.

Vodeći ljudi IT giganta ponudili su ovu opciju korisnicima jer su rezultati istraživanja pokazali da 71 posto vlasnika pušta glazbu svojim ljubimcima.

Preko alata Pet Playlists može se napraviti lista pjesama za pse, mačke, iguane, hrčke i ptice. Zatim vlasnici otkrivaju koliko je njihov ljubimac temperamentan kako bi pomogli softveru napraviti najbolju opciju. Primjerice, lista pjesama za opuštenu, znatiželjnu i stidljivu mačku uključuje poznate pjesme Kurta Vilea "All Cats Are Grey" i "Never Run Away".

Playlista namijenjena životinjama pokazala se kao korisno rješenje za osam od deset vlasnika pasa, otkriva istraživanje. U njemu je sudjelovalo oko 5.000 vlasnika kućnih ljubimaca iz Velike Britanije, SAD-a, Australije, Italije i Španjolske, piše New York Post.

Instagram/ @negin_mirsalehi

Istovremeno, istraživanje je otkrilo da 46 posto vlasnika vjeruje da glazba izaziva stres kod kućnih ljubimaca. Oko dvije trećine vlasnika pjeva svojim životinjama, a 57 posto pleše s njima.