Većina nas se nekad u životu susrela s problemom da im nakon pranja ručnici budu grubi i da ne mirišu.
Stručnjaci kažu kako se ovo događa zbog raznih pogrešaka do kojih dolazi kod pranja ili spremanja ručnika. Postoji nekoliko načina da se izbjegne ovaj problem.
Najvažnije je da ručnike perete na visokim temperaturama kako bi se ubile sve bakterije, ali i kako ne oni bi imali neugodan miris. Preporučuje se pranje ručnika na temperaturi od 60 stupnjeva, a ako i nakon toga ne budu mirisali, operite ih povremeno na 90 stupnjeva.
Ako ni ova metoda ne pomaže, postoji trik koji uključuje dva dobro poznata sastojka.
Alkoholni ocat i sodu bikarbonu. Soda će neutralizirati sve neugodne mirise, a ocat će otopiti svu prljavštinu i bakterije. Može se upotrijebiti svaki sastojak posebno, a mogu se i kombinirati u pranju.
Dovoljno je pola šalice ocata staviti direktno u bubanj perilice za rublje u ciklusu ispiranja. Ocat će omekšati tkaninu, ukloniti mrlje, bakterije i plijesan. S druge strane, soda bikarbona dodaje se u istom omjeru i to u ciklusu pranja, a ona će uz neugodne mirise ukloniti i mrlje od hrane, ulja, uspostaviti dobar pH vode, ali i očistiti perilicu.