Kako ćete obojati uskrsna jaja?

| Lifestyle |

Bojate li jaja za Uskrs? Kako?

Sva vaša kreativnost i maštovitost dolazi do izražaja kada su u pitanju pisanice. Naši stari su ih nekada uskrsna jaja bojali prirodnim bojama, jer ovoliki izbor današnjih gotovih boja nije ni postojao... Npr. kao moja baka Ljubica koja je jaja bojala isključivo u ljuskama crvenog luka sa žlicom octa. Mnogi ih još uvijek bojaju prirodnim bojama jer kažu da takva jaja mogu puno dulje stajati, a 100% su jestiva. Čim imaju na sebi malo uljene boje ili nekog ljepila, ne prepuručuje se jesti ih. Ako želite jaja bojati prirodnim putem, možete ih obojati raznim voćem i povrćem. Korica naranče će ih obojati u žuto, cikla u crveno, crveni kupus u plavo, sok grejpa s octom u boju lavande, a možete ih obojati i u soku višnje, brusnice ili crnog grožđa - tada će biti ful ljubičasta... Ako želite po njima raditi i neke crtarije, možete to s voskom kojeg otopite nad svijećom pa čačkalicom crtate, a onda ih skuhate u boji. Vaše crtarije će ostati. Fora, zar ne? Neka uskrsna jaja su prava mala umjetnička djela...

Klinci vole crtati po jajima. Jaja ofarbajte u žutu ili neku svjetlu boju i dajte im flomiče nek se zabavljaju! Izbjegavajte tempere i vodene boje... Za klince flomasteri su idealni!

Naljepnice i sličice sa zekanima te ljepljenje salveta s bjelanjkom su već davno izašle iz mode, hit su jednostavne briljantne i sedefaste boje. Pogledajte razne ideje u našoj galeriji i inspirirajte se, crtajte s klincima i zajedno uživajte! I nemojte sutra na Uskrsnom doručku zaboraviti odigrati igricu: Čije je jaje najtvrđe? Kucajte se sa špicastijom stranicom jajeta (uvijek je tvrđe) i pobijedite! A ako i ne pobijedite, nije važno, uvijek je važno samo dobro se igrati!