Kako biti produktivan kad nemate motivacije?

| Lifestyle |

Svi smo se barem jednom našli na tom mjestu. Tom groznom mjestu gdje čak i pomisao na obavljanje nekog zadatka, u startu ubija svaki tračak motivacije koji eventualno i imate za obavljanje istog. Povrh svega, još se borite i s konstantnim odugovlačenjem i otezanjem. I što bi sad trebali učiniti? U nastavku donosimo 4 koraka koja bi vam mogla pomoći u pronalasku motivacije za efikasno obavljanje svih zadataka.

#1 Promijenite okruženje

Ustanite i promijenite okruženje. Čak i ako ste u strci s vremenom, ponekad je dovoljno da prošećete po zgradi gdje vam je ured i vratite se nazad za 10-tak minuta. Promjena okruženja može vam promijeniti poglede i mišljenja. 

#2 Vježbajte!

Znamo, znamo, kakva bi to lista bila bez vježbanja, zar ne? Ali, ako vam posao ne dopušta odlazak u teretanu ili ste u strci s vremenom - čak i šetnja oko zgrade može vam razbistriti um i resetirati vam cijelu perspektivu. Iako se čini da uvijek govorimo isto, vjerujte nam, vježbanjem stvarno potičete svoju produktivnost i sposobnost obavljanja više zadataka. 

#3 Razdijelite veći ili teži zadatak u nekoliko manjih 

Imate toliko toga za obaviti, a niste još ni započeli. Ova situacija može momentalno stvoriti gomilu stresa! Započnite malim koracima. Razdijelite si zadatak u nekoliko manjih i slavite svaki ispunjeni.

 #4 Postavite si vremenske rokove 

Namjestite timer i pogledajte što sve možete obaviti u 30 minuta. Odložite telefon i ostavite otvorene samo one prozorčiće na kompjuteru koji vam zaista trebaju za posao. Maksimalno se koncentrirajte i ne dozvolite da vas ometaju. To je samo pola sata. Kada timer zazvoni, pogledajte koliko ste daleko došli i sigurni smo da ćete se osjećati odlično zbog napretka koji ste postigli.