Kako biti energičan - čak i kada vam fali sna

| Lifestyle |

Budite puni energije
Budite puni energije!

Svima nama fali barem malo više sna u životu. Možda da vam se čini da sat-dva više ili manje sna ne radi neku preveliku razliku - ali itekako radi!

S obzirom na promjenu sata koju smo noćas morali obaviti, uskraćen nam je još jedan sat dragocjenog sna. U nastavku donosimo savjete kako prirodno pojačati i podići svoju energiju ujutro. Hint: odgađanje budilice nikako vam ne pomaže!

1. Oduprite se snažnoj želji za odgađanjem budilice. 
Studije su pokazale kako vas onaj "snooze" gumb može učiniti još umornijima. To je također i znak manjka sna. Rješenje? Lezite u krevet barem 30 minuta ranije nego što to inače radite kako biste si stvorili dugoročne navike zdravog sna.

2. Ponovite svoju najdražu tvrdnju ili izrazite svoju zahvalnost. 
Ponovite svoju najdražu tvrdnju na glas barem 3 puta ili pomislite na barem dvije stvari na kojma ste istinski zahvalni. Također, pisanje u dnevnik 5 minuta prije odlaska u krevet puno pomaže. Ujutro pročitajte što ste napisali večer prije i započnite svoj dan pozitivno te s pojačanom energijom.

3. Uživajte u vremenu samo "za sebe".
Provedite 5-10 minuta radeći nešto što iskreno volite. Meditirajte, popijte šalicu čaja, pročitajte nekoliko stranica svoje najdraže knjige, i tome slično. I držite se podalje od elektronike. Ovako ćete dobiti nekoliko momenata bez stresa koji pripadaju samo i isključivo vama. Biti ćete bolje pripremljeni za nošenje s neizbježnim problemima i stresom koji vas čeka kroz dan.

4. Popijte barem pola litre vode.
Konzumacija dovoljne količine vode je obavezna! Probudit ćete se dehidrirani i morate to hitno nadomjestiti ako se ne želite baviti s negativnim posljedicama. Štoviše, potaknuti će vaš metabolizam, hidrirati vas, riješiti vas toksina, dati energiju i zasititi...to su sve pozitivne stvari kojima treba započeti dan.

5. Vizualizirajte najbolju verziju sebe i kako ćete uspješno izvršiti sve obaveze koje imate za taj dan.
Meditacija i pozitivne misli mogu vam itekako pomoći u vizualizaciji uspješnog, produktivnog dana! Ako niste sigurni kako meditirati, na YouTube mreži možete pronaći na stotine videa koji vas vode kroz cijeli proces.

6. Jedite doručak!
Probudite svoj metabolizam i kontrolirajte svoju težinu s obilnim proteinskim, vlaknastim doručkom. Ovo će također pomoći držati vaš level energije stabiliziranim kroz cijeli dan.