Kada muškarci sazriju u potpunosti?

| Lifestyle |

Većina muškaraca, čak i kad odraste, se nastavlja ponašati kao djeca. Tako su često u muško-ženskim odnosima žene uvijek one koje preuzimaju odgovornost i ponašaju se zrelije, a kratko istraživanje sa Sveučilišta Oxford ima odlično objašnjenje za ovo.

Istraživanje objavljeno na Sveučilištu u Oxfordu bavilo se proučavanjem razlika u zrelosti u razvoju muškaraca i žena. Usporedili su sve rezultate i izvukli zaključke o mogućim razlikama.

Cilj istraživanja bio je otkriti koje se funkcije mozga mijenjaju tijekom procesa sazrijevanja, a koje ostaju iste. Koristila se magnetna rezonanca kako bi se pregledale aktivnosti mozga 121 sudionika u dobi od četiri do 40 godina.

Pixabay

Rezultati su pokazali da, iako mozgovi muškaraca u konačnici imaju isti potencijal za funkcioniranje u svakodnevnom životu, muškarci često pokazuju određeno odlaganje u dugoročnom razvoju funkcionalnih mreža u usporedbi sa ženama.To može trajati oko 40 godina, navodi se u rezultatima istraživanja pa se može reći da muškarci u potpunosti sazriju tek u 40-ima.