Jutarnje navike koje će vam pomoći da iskoristite dan do maksimuma

| Lifestyle |

Svi znamo osnove za što kvalitetniji, duži i sretniji dan: rano buđenje, jutarnja tjelovježba, bogata i raznovrsna prehrana, izbjegavanje cigareta i alkohola u širokom luku.

Ali što ako nam ujutro fali motivacije, inspiracije i želje za ostvarenjem poznate latinske izreke - "carpe diem"? Potrebne su vam zdrave jutarnje navike koje će tijelo prepoznati kao motivaciju, a mozak kao želju za energičnim i produktivnim danom.

U nastavku vam donosimo 5 jutarnjih navika koje će vam pomoći da iskoristite dan do maksimuma.

Pojedite doručak

Započnite dan zdravim i zadovoljavajućim doručkom. Napunite tijelo energijom i zapamtite - nitko vas ne voli dok ste gladni. Ako ste ujutro u žurbi, uzmite voće koje je lako ponijeti sa sobom ili proteinske/granola energetske pločice.

Započnite dan  pozitivnom porukom

Koja je prva stvar koju učinite ujutro? Obično se prevrćete po krevetu, panično tražite mobitel da zaustavite alarm i paralelno s tim kolutate očima. Nakon toga barem 10-tak minuta ostajete na telefonu, provjeravate Facebook, Instagram, e-mail, snoozeate alarm, odgovarate na poruke itd. Pa ako možete sve to, zašto ne biste pokušali sljedeće? Stavite pozitivnu sliku ili poruku na zaslon telefona ili na pozadinu alarma kako bi upravo to bila prva stvar koju vidite ujutro i tako započnete dan na pozitivan način. Ili još bolje, dogovorite se s najboljom prijateljicom/prijateljem da si međusobno svakog jutra pošaljete pozitivnu, motivirajuću poruku!

Izgledajte najbolje, osjećajte se najbolje

Ako ste ujutro u strci i ne izgledate najbolje, velike su šanse da ćete se tako i osjećati. Samopouzdanje dolazi iznutra, ali započinje izvana. Ako vam brzinsko 10-minutno šminkanje i biranje lijepog outfita pomaže da se osjećate bolje, onda je upravo to ono što trebate činiti svakog jutra! Nekoliko hidratantnih proizvoda sa zaštitnim faktorom, nahranit će kožu i dati joj zdravi sjaj. Najbolje bi bilo da outfit odaberete večer prije te tako uštedite dragocjene minute sna ujutru.

Pokrenite se

Rastegnite ruke, noge, leđa, ramena i ostale dijelove tijela, svega 5 minuta je dovoljno! Tako popravljate cirkulaciju u tijelu i rješavate se neugoda i bolova koje se mogu javiti kroz dan. Ako ikako možete, vježbanje ujutro itekako je dobro za organizam. 30 minuta tjelovježbe ujutro nevjerojatno će povećati vašu produktivnost i probuditi endorfine u tijelu!

Začinite svoju rutinu tuširanja

Tuširanje ne mora biti dosadno - dapače, neka to bude glavni dio dana kojem se uvijek iznova veselite. Barem je tako u našem slučaju. Cijeli proces nakon kojeg se osjećate čisto, opušteno i svježe bit će vam još draži ako iskoristite to vrijeme za zabavu. Glupirajte se, pjevajte i plešite pod tušem kao da vas nitko ne gleda. jer vas nitko ni ne gleda! Najbolji dio jutarnjeg tuširanja? Mirisat ćete dobro cijeli dan!