John Gallianu oduzet orden Legije časti

| Lifestyle |

John Galliano
John Galliano

John Gallianu je osam mjeseci prije njegovog antisemitskog ispada,  23. lipnja 2010. godine francuski predsjednik Sarkozy dodijelio jedan od najviših francuskih ordena, postao je Vitez Legije časti, a samo svije godine nakon toga, orden mu je oduzet.

Naime, nakon Gallianove osude u rujnu 2011. za antisemitske ispade, francuski predsjednik i vođa Legije časti, Francois Hollande odlučio je povući, što je vrlo rijetko, dodjelu ordena ovom slavnom dizajneru. Obavijest je objavljena u službenom francuskom glasniku u četvrtak 23. kolovoza te od tog datuma Galliano nema pravo nositi svoj orden. Glasine kažu kako je čak i neslavni panamski diktator Manuel Noriega unatoč svim svojim zločinima i dalje vlasnik ordena, a kako se provukao kroz Hollandeovu kontrolu, ne znamo.

Galliano prilikom dodijele ordena
Galliano prilikom dodijele ordena

Inače samo neki od dobitnika ove velike časti su Hubert de Givenchy, Yves Saint Laurent, Azzedine Alaïa,  Karl Lagerfeld, Marc Jacobs i Sonia Rykiel, a očekuje se kako će je i Anna Wintour dobiti uskoro. Na Gallianovu žalost, on se s ovom časti više ne može pohvaliti no  može se tješiti kako ju je nekada imao.

Čini se kako od zločestog dječaka modne scene svi peru ruke te više nigdje nije dobrodošao. Hoće li njegova modna genijalnost nadjačati njegovu lošu osobnost pokazati će vrijeme. Narod svašta prašta, no za mržnju na ovom svijetu jednostavno nema mjesta, a Galliano je to trebao znati.