Jeste li čuli za PsihoFest?

| Lifestyle |

PsihoFest – festival psihologije na kojem će se kroz brojne radionice, predavanja, prezentacije i eksperimente demonstrirati dio ovog fascinantnog znanstvenog područja. Profesori, asistenti i studenti Odsjeka za psihologiju po drugi su puta pripremili bogat program koji pokriva širok raspon tema iz svih područja psihologije.

Manifestacija je namijenjena široj javnosti (učenicima osnovnih i srednjih škola, studentima, odraslima, umirovljenicima) - svima koje zanima što tjera ljude da razmišljaju, da se osjećaju i da se ponašaju na određeni način, a ove godine će se održati od 11 – 19h u nedjelju, 14. travnja 2013. na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, u organizaciji Odsjeka za psihologiju Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Na predavanjima posjetitelji će moći saznati što nas definira kao ljude – naši geni i nasljeđe ili okolina i društvo u kojem živimo; je li mama doista kriva za sve?; što su psihologijski testovi, što njima mjerimo te kako i kada se koriste; vrijedi li biti savršen; kao i odgovore na brojna druga pitanja. U radionicama će čuti i vježbati kako efikasno organizirati svoje vrijeme, kako se zauzeti za sebe i svoja prava, kako se riješiti straha od javnog nastupa, kako ostaviti dobar dojam na intervjuu za posao, kako spriječiti nasilje u intimnim vezama, kako imati intimnu vezu kakvu želimo, kako pronaći idealnog cimera, zašto ljudi kockaju, kako upravljati promjenama, kako razviti pozitivan odnos prema svojem tijelu, kakvi načini razmišljanja su povezani s mentalnim zdravljem, te općenito koji nas koraci vode do psihičkog zdravlja.

Kroz različite demonstracije otkrit će kako trenirati vlastiti mozak, kako nas vlastite oči mogu prevariti, kako su osobine ličnosti povezane s muzikom koju volimo, kako se nositi s akademskim odgađanjem, koje su najčešće greške prilikom rješavanja matematičkih zadataka, za koja profesionalna zanimanja imaju najviše interesa, a mogu biti i dijelom pravog psihologijskog eksperimenta.