Jednostavan trik za brzo skidanje "blagdanskih" kila

| Lifestyle |

Sada kada su praznici gotovo iza nas, vrijeme je da se vratimo na staru stazu zdravog načina života. Ako ste zbog bogatog švedskog stola i viška dodatnih obroka sakupili i pokoju kilu više ili čistu nadutost, postoji trik kako se svega toga riješiti u nekoliko dana ne tako striktnog mršavljenja.

Navikli smo nailaziti na neobične strategije mršavljenja i hirovite dijete koje zvuče poprilično nevjerojatno da bi bile istinite, ali ova metoda možda je najbizarnija do sada. Riječ je navodno o najlakšem načinu skidanja nekoliko kila viška, a sve što trebate činiti jest ispijanje vode koja ostaje nakon iskuhavanja batata, odnosno slatkog krumpira. Znanstvenici u Japanu su otkrili da proteini pronađeni u ovim škrobnim ostacima imaju ovlast koja potiskuje apetit kod miševa.

Studija iz National Agriculture and Food Research organizacije iz Tsukube, hranila je dvije skupine miševa s namirnicama visoke masnoće i jednu skupinu peptidima iz batata. Nakon 28 dana, grupa hranjena slatkim krumpirom imala je značajno manju tjelesnu težinu, niži kolesterol, manji broj masnih stanica te nižu razinu leptina (kod zadnje kontrole gladi).
Dakle, prije nego što bacite prokuhanu vodu od slatkog krumpira kojeg poslužujete za ručak ili večeru, razmotrite o ovoj neobičnoj strategiji.