Jednostavan trik uz kojeg ćete brže zaspati

| Lifestyle |

Instagram/@lisadanielle__

Anksioznost i san ili nedostatak istog idu ruku pod ruku.

Dokazano je da nesposobnost spavanja povećava razinu anksioznosti, a samim time vaše kolebanje, preskakivanje vašeg uma čini vrlo dobar posao osiguravajući nedostatak prijeko potrebnog sna koji bi pomogao riješiti vašu anksioznost.

Kad se nađete ležeći u noćnoj, neprestano se bacajući i okrećući u vlastitom krevetu jedino što želite je barem na kratko zaspati.

Problem je taj što kad se borimo s nedostatkom sna, čim legnemo na jastuk, naš se um počne protiviti spavanju.

Naime, svakodnevno imamo tisuće i tisuće misli, koje se javljaju upravo u trenutku kada bi se trebali odmarati te nas time dodatno zamaraju i povećavaju anksioznost.

Prvi korak, kako biste lakše zaspali, je da situaciju sagledate upravo s tog stajališta.

Drugi korak je izvođenje vježbi kojima polako rušite vlastiti um.

Postoji jedant jednostavan trik zbog kojeg ćete se zapitati zašto ga nikada ranije niste isprobali.

Kada ste bili dijete vjerojatno su vam rekli da pokušate brojati ovce kako biste lakše zaspali,a ova tehnika u osnovi i nije toliko različita.

Radi se o blagoj, fokusiranoj pažnji. Dakle, nakon što legnete,uzmite nekoliko dubokih udaha kako bi prizemljili tijelo. Zatim, počnite polako odbrojavati od tisuću prema nuli dok istovremeno duboko i smireno dišete.

Važno je napomenuti da biste cijelo vrijeme trebali raditi na preoblikovanju svojih anksioznih misli.

Ne radi se o tome da pokušate pretvoriti loše misli u dobre, već da svoj fokus postavite na jedno mjesto te ga istovremeno usporite sve dok ne zaspite.