Jasni signali da trebate potražiti novi posao

| Lifestyle |

Radno okruženje koje nije stimulirajuće uništava život zaposlenih, a ekstremni slučajevi vode u depresiju.

Loše raspoloženje na poslu stvara spiralu nezadovoljstva koja utječe na misli i ponašanje. Često razmišljanje o negativnim stranama posla donosi manjak produktivnosti i loše osjećaje.

Svi imaju loše dane na radnom mjestu. Problem nastaje kada zaposlenik počne dan bez volje, a radno vrijeme provodi na rubu suza.

U nastavku vam donosimo jasne signale da trebate promijeniti posao.

Teško ustajete iz kreveta

Kada zaposlenik zna da ga na poslu očekuje nevolja, najradije bi prespavao radni dan.Teško je ustati iz kreveta s radošću kada postoji strepnja od dana koji slijedi.

Druženje s kolegama iscrpljuje

Svakome je potrebno da se nekada osami, ali zadovoljni radnici uživaju s kolegama. Ako vas posao opterećuje, propuštate prilike za druženje jer razgovor sa suradnicima iscrpljuje.

Negativne misli vezane za posao

Sumorna atmosfera na radnom mjestu donosi pesimizam. Mnogi radnici tada misle da nikada neće dobiti unaprjeđenje ili se kaju zbog određenih poslovnih poteza. Trebate znati da unutarnji monolog ubija samopouzdanje.

Stalno se žalite

Nezadovoljni zaposlenik troši puno vremena i energije pokušavajući dočarati prijateljima i obitelji koliko mu je teško. Ispovijedanje vam može donijeti trenutačno olakšanje, ali oduzima mentalnu snagu.

Razdražljivost

Strpljenje nije osobina zaposlenika koji su nezadovoljni svojim poslom. Uzrok svađe s nadređenim može biti i potpuno bezazleno pitanje o rokovima za izvršenje radnog zadatka.