Izbacite ovo piće i riješite se celulita

| Lifestyle |

Instagram / @emrata

Zbogom celulitu! Mislite da je nemoguća misija? Ako izbacite ovo piće iz svoga života, vaša stražnjica dugoročno će biti čvršća, a celulit će čudom početi napuštati svoj ustaljeni dom.


Iako je još uvijek hladno, proljeće se polako približava, a svi znamo što to znači. Uskoro ćemo iz ormara izvlačiti sve laganiju i sve kraću odjeću, a onda na red dolaze i ti grozni kupaći kostimi.

Ako vas brine celulit, ne mora, jer 85% žena ovog svijeta ga ima. Zapravo trebali bi ga voljeti i to svaku pojedinačnu kuglicu i rupicu, jer iza svake krije se zaštitni mehanizam ženskog tijela. Žensko vezivno tkivo elastičnije je nego kod muškaraca, čija su kolagenska vlakna više retikulirana. Upravo to ženama omogućuje iznijeti trudnoću, jer se koža bolje rasteže. Međutim, neugodne udubine na stražnjici i bedrima nikome nisu drage bez obzira na to što predstavljale.

Instagram / @kimkardashian

Kako to da neke žene imaju izraženiji celulit, dok druge gotovo da ga uopće i nemaju? Djelomičan razlog su prirodne predispozicije, ali onaj glavni su prehrambene navike te tjelovježba. Dijeta igra neospornu ulogu oko količine celulita koju pronalazite na vašim bedrima i stražnjici.
Dermatolozi su sada sigurni da povećana potrošnja šećera ubrzava starenje kože i pojavu celulita.
Razlog je što kada žene konzumiraju šećer, u tijelu nastaje proces koji se zove glikacija. Između ostalog, rezultirajući aktivni sastojak kombinira se s proteinskim vlaknima iz kože. Kao posljedica toga, elastin i kolagen su oštećeni, a mi nemamo samo bore na licu, nego i celulit na stražnjici.

Instagram / @vivaluxuryblog

No, to također znači da promjena u prehrambenim navikama može pomoći da se vezivno tkivo opet učvrsti. Prije svega postoje pića kojih bi se definitivno trebali odreći, ako se želite upustiti u borbu protiv celulita, a riječ je o gaziranim pićima i sokovima. Prema stručnjacima za prehranu, ova pića su prave šećerne bombe i ubrzavaju starenje kože.
Voćni sokovi i energetska pića trebala bi se u potpunosti izbaciti iz prehrane, a to pokazuju i mnoge studije poput one s Harvarda i to zato što sadrže previše šećera.

Ako obična voda ipak nije za vas i fali vam neki okus, probajte onu kokosovu ili sami napraviti svoju infuziranu vodu. Dodajte maklo grejpa ili limuna (ili voće po želji), koji će vam i ubrzati metabolizam te pomoći u gubitku kilograma.