Hugh Hefner bit će sahranjen pored prve Playboyeve zečice

| Lifestyle |

Hugh Hefner nakn dugog i najblaže rečeno zanimljivog života preminuo je u 91. godini. Nakon života koji je preveo u luksuznoj palači okružen prema nekima najljepšim ženama na svijetu, bit će pokopan na groblju Westwood Memorial Park, gdje počivaju neke od najvećih zvijezda u povijesti. Hugh Hefner je još 1992. godine kupio grobno mjesto kako bi bio sahranjen pokraj Marylin Monroe, najpoznatije plavuše koja tamo pokopana 1962. godine i za to platio 75 tisuća dolara.


Hugh Hefner bio je osnivač i glavni i kreativni urednih možda i najpoznatijeg brenda na svijetu, Playboy. Prvo izdanje časopisa pojavilo se 1953. godine, kada je Hefner imao 27 godina, s fotografijama obnažene hollywoodske plavuše Marilyn Monroe, dosegnulo je naknadu od 50 tisuća primjeraka. Playboy je već u prvoj godini postigao veliki uspjeh s naknadom od milijun primjeraka mjesečno, a potom postao najutjecajniji časopis za muškarce na svijetu u kojem su se osim fotografija s obnaženim raskošnim ženama nalazili zanimljivi i informativni članci iz svijeta politike, mode, zabave, sporta i slično, a neki od autora bili su i Kurta Vonnegut i Vladimir Nabokov.

Playboy cover 1953. godine

Playboyev logo, zec, postao je jedan od najpoznatijih loga na svijetu, Hefner u ogrtaču okružen s raskošnim ženama idol gotovo svim muškarcima svijeta.
Playboyeva vila, u kojoj su se odvijale cjelodnevne i cjelonoćne zabave za koje su svi htjeli imati pozivnicu, postala je njegov dom 1971. godine.
Iako navodno nikad nije upoznao Marilyn Monroe, 1992. godine kupio je grobno mjesto pored njezinog na Westwood Village Memorial Park groblju u Los Angelesu.