Horoskop više nije isti - imamo i 13 znak!

| Lifestyle |

Horoskop

NASA je objavila informacije koje mijenjaju sve što znamo o astrologiji. Na veliku žalost (ili sreću) poklonika horoskopa, Aeronautics and Space stručnjaci najavili su 2011. godine da su datumi tradicionalnih horoskopskih znakova netočni. Evo zašto: prema astronomima, zodijak je zapravo pojas konstelacija kroz koji sunce, mjesec i planete prolaze. On funkcionira kao svojevrsna 'autocesta' preko koje sunce putuje tijekom godine - tako se barem nama čini.

Nebo nije statično, a budući da je zapadna astrologija nastala prije više od 2000 godina od strane Babilonaca, logično je da su se zvijezde pomaknule. No to nije sve. NASA je objavila podatak koji se tiče astrologije - oni tvrde da odnedavno imamo 13 horoskopski znak. Zmijonosac (ophiuchus), novi je planet identificiran u horoskopskom pojasu, koji očito obuhvaća ljude rođene između 29. studenog i 17. prosinca.

No što to znači za vas? Ne paničarite. Ništa se nije promijenilo. "Ne postoji novi znak!" tvrdi astrologinja Susan Miller. "Pretpostavka je da astrolozi ne znaju astronomiju, no tu su u krivu." Miller navodi da se rasprava vodi uglavnom potaknuta pogrešnim predodžbama o ulozi planeta i zviježđa u astrologiji. "Postoji vladajuća planeta za svaki znak, ali ne i za Zmijonosca ili Cetusa. Oni nisu planeti, nego konstelacije", naglašava Miller. "Konstelacija nije sposobna da bi odala osobine vašeg znaka. To je jednostavno lijepa grupacija zvijezda."

Jednostavno rečeno, zapadna astrologija ne funkcionira sa 13. znakova. Astrologija se temelji na polaritetu. Ovan i Vaga dijele istu os, kao Bik i Škorpion, Bliznaci i Strijelci, Rak i Jarac, Lav i Vodenjak te Djevica i Riba. Ovi znakovi su vezani jedan na drugoga na zanimljive načine kako bi se uravnotežili. U astrologiji uvijek je prisutan yin i yang - još jedan od razloga zašto 13. znak ne funkcionira.

Ipak ste znatiželjni? Ovu su predloženi ažurirani datumi horoskopskih znakova:

Jarac: 20. siječnja - 16.veljače
Vodenjak: 16. veljače - 11. ožujka
Ribe: 11. ožujka - 18. travanj
Ovan: 18. travanj - 13. svibnja
Bik: 13. svibnja - 21. lipnja
Blizanci: 21. lipnja - 20. srpnja
Rak: 20. srpnja - 10. kolovoz
Leo: 10. kolovoz - 16. rujna
Djevica: 16 rujan - 30. listopada
Vaga: 30. listopad - 23. studenog
Škorpion: studeni 23 - studeni 29
Zmijonosac: 29. studenog - 17. prosinca
Strijelac: 17. prosinca - 20. siječnja