Hendrick's, najneobičniji džin na svijetu došao u Hrvatsku

| Lifestyle |

U sklopu Velike turneje prožete krastavcima i ružama hrvatskom tržištu je predstavljen Hendrick’s gin, za kojeg se svi svjetski stručnjaci slažu da je riječ o najneobičnijem džinu na svijetu. Za tu je svečanu prigodu, u organizaciji tvrtke G3 Spirits, prvi puta iz Londona u Hrvatsku došao Duncan McRae, globalni Hendrick’s brend ambasador, koji je okupljenim javnim osobama, predstavnicima medija i ostalim uzvanicima objasnio u čemu je tajna meteorskog uspjeha Hendrick’s gina u svijetu, a koji se očekuje i u Hrvatskoj.

Duncan McRae i Miran Kurspahić

Prisutni gosti uvjerili su se da ga s pravom krasi epitet najneobičnijeg gina na svijetu jer se jedino u proizvodnji Hendrick’s gina koriste esencije svježeg krastavca i ružinih latica, što njegov okus čini nevjerojatno osvježavajućim s raskošno cvjetnom aromom. Pomogao im je i da dublje proniknu u sve tajne džina te otkriju zašto ga toliko vole i žene i muškarci diljem svijeta, uz rast njegove popularnosti u posljednje vrijeme i u Hrvatskoj.   

Duncan McRae

Duncan McRae, globalni Hendrick’s brend ambasador ovom je prilikom izjavio: “Iz topline naše male destilerije smještene u najdubljem kutu Škotske, mi stvaramo džin koji je potpuno drugačiji od svih ostalih. Niti jedan drugi džin u procesu proizvodnje ne pari i kupa svoje biljke i niti jedan drugi džin ne bi se usudio dodati esencije krastavca i ružinih latica. Koliko je Hendrick’s omiljen kod ljubitelja džina svjedoči i podatak da smo ga u nešto više od petnaest godina uspjeli plasirati na preko sedamdeset tržišta diljem svijeta, a odigrao je i važnu ulogu u slavodobitnom povratku džina krajem 90-ih godina među omiljena alkoholna pića.”

Miran Kurspahić

Hendrick’s, kao super-premium brend, spada u kategoriju destiliranih džinova, a osim po svojoj recepturi poseban je i iz još nekoliko razloga. Za razliku od većine drugih džinova destilira se u malom selu na obali Škotske po imenu Girvan, a u vlasništvu je obiteljske kompanije William Grant&Sons.

Duncan McRae i Miran Kurspahić

Proizvodnja Hendrick's gina bazira se na šest generacija dugoj obiteljskoj tradiciji i velikom iskustvu u destiliranju te na bogatim obližnjim izvorima čiste vode. Sama proizvodnja je ručna, a da bi se zadržala iznimno visoka kvaliteta Hendrick’s gina on se proizvodi u malim serijama.  Svoj jedinstven okus ovajgin može zahvaliti divnoj i krajnje neobičnoj paleti od 11 biljaka - cvijeća, korijena, voća i sjemenki sa svih strana svijeta. Da bi ovaj džin bio do kraja poseban brine se i njegova krajnje neobična boca, čiji dizajn vuče inspiraciju iz tradicionalnih viktorijanskih apoteka koje su koristile tamne boce za čuvanje osjetljivih kemikalija od sunčeve svjetlosti. Zdepasta boca te starinska slova i tipografija su, također, svojevrsni podsjetnik na spremnike u kojima su ljekarnici nekoć čuvali vrijedne lijekove i kemikalije.