Znakovi da vam je potreban godišnji odmor

| Health |

Instagram/@weworewhat

Svakodnevica sa sobom često donosi stres pa je potrebno obratiti pažnju na znakove koji vam ukazuju na to da je vrijeme da se "isključite" i opustite te odete odmoriti.

Kada se suočimo s velikim stresom, puno posla i gužvama u gradu toliko da nam to postane opterećenje, treba sebi priuštiti odmor. Ako vas vaše kolege često ispituju jeste li dobro te primjećuju da ste pod stresom, nervozni ili razdražljivi, onda je vrlo vjerojatno da ste prešli granicu umora i da vam je potrebno vrijeme za vas i za opuštanje.

Nagomilavanje grešaka na poslu ili pravljenje istih na mjestima na kojima inače ne griješite nedvojbeno pokazuju kako vam koncentracija nije na nivou na kojem treba biti. Obratite pažnju na ono što vam vaše tijelo govori. Bole li vas često različiti dijelovi tijela? Leđa, glava, stomak, oči, ruke. i slično. Sve to su znakovi koje nipošto ne treba ignorirati. Vaše tijelo vas moli da se opustite i napravite pauzu.

Učestali loši snovi ili nedostatak sna veliki su indikatori stresa. Ako zbog problema često ne možete zaspati, ili imate noćne more, razmislite o tome da iskoristite svoj godišnji odmor i posjetite neku od destinacija koje nude mnoge opuštajuće i zabavne aktivnosti. Vrlo je vjerojatno da se želite izolirati, isključiti društvene mreže i "blokirati" svijet nakratko.