Znakovi da imate usporen metabolizam

| Health |

Instagram/@saskicollection

Usporen metabolizam jedan je od najvećih uzroka prekomjerne tjelesne težine, a njegove simptome puno je lakše prepoznati nego što mislite.

Usporen metabolizam znači da vaše tijelo sporo probavlja hranu i sporo sagorijeva masnoće iz hrane, koje se, umjesto da se pretvaraju u energiju koju tijelo upotrebljava i troši, talože kao masne naslage u vašem tijelu i uzrokuju ubrzano debljanje i višak kilograma. Neki od simptoma usporenog metabolizma su iscrpljenost, slabost nakon konzumacije obroka, brzo umaranje, nadutost, oslabljeni mišići, nizak tlak, hladne ruke i stopala…

Problem usporenog metabolizma može se riješiti na jednostavan i brz način -prilagođavanjem prehrane.

Metabolizam je najsporiji ujutro te se zato preporučuje da svoju prehranu, u vrijeme doručka i večere, obogatite hranom koja je lakša probavu. Tijekom dana hrana se u tijelu brže razgrađuje pa bi za ručak trebali jesti bijelo meso, povrće i žitarice od punog zrna jer su one jako hranjive, a organizam ih dobro probavlja te vam daje energiju, a masnoće iz njih ne pretvara u masne naslage.

Za još bolji učinak u svoju prehranu uključite kvalitetne, prirodne dodatke koji će vam pomoći ubrzati metabolizam pa će se tako većina hrane, koju unosite u svoje tijelo, ubrzano probavljati i pretvarati u energiju, a vi se nećete osjećati umorno, te ćete imati više energije i nećete se morati odricati određene hrane.