Zdrava namirnica kojom ćete dobiti savršenu fotku za Instagram

| Health |

Instagram/ @detox_recipes

Društvene mreže postale su dnevna doza inspiracije, a osim mode i beauty savjeta,u posljednje vrijeme na društvenim mrežama možemo pronaći i mnogobrojne trendove u prehrani.

Jedan od najpopularnijih Instagram trendova zdrave prehrane je plavi doručak kojem je glavni dodatak plavi ekstrakt spiruline. Ovo je uglavnom dodatni sastojak chia pudinzima i omiljenim smoothiejima koji sa svojom divnom nijansom plave predstavljaju pravu atrakciju na društvenim mrežama.

Spirulina je vrsta modrozelene alge koju pronalazimo u jezerima i oceanima. Bogata je vitaminima i važnim hranjivim tvarima zbog čega je i postala toliko popularna. Spirulina je kompletni protein što znači da sadrži svih 9 esencijalnih masnih kiselina, a rijetki znaju da spirulina sadrži čak 10 puta više beta karotena od mrkve.

Ima odlična detoksikacijska svojstva, a istraživanja su pokazala da potiče eliminaciju toksina i drugih nečistoća iz krvotoka. Ima moćno protuupalno djelovanje zbog čega je dobra u prevenciji kroničnih upalnih bolesti poput reumatoidnog artritisa.

Spirulina sadrži dozu željeza i vitamina prijeko potrebnih organizmu pa je odličan dodatak prehrani. Iako je intenzivne boje, ne mijenja okus hrane pa ne postoji točna preporuka za količinu koju biste trebali staviti u svoj obrok.