Zašto trebate svaki dan popiti barem jednu šalicu crnog čaja?

| Health |

Često se sluša o koristima zelenog čaja, ali i crni čaj ima svojih aduta. Osim što smanjuje rizik od srčanog udara, smanjuje i rizik od dijabetesa.

Konzumiranje crnog čaja može pomoći u radu srca, ali i smanjiti rizik za moždani udar i druge bolesti, posebice ako pijete nekoliko šalica dnevno. Studije pokazuju da oni koji piju oko tri ili više šalice crnog čaja na dan mogu smanjiti rizik od moždanog udara i do 21 posto. Možete naizmjenično piti zeleni i crni čaj tijekom sedam dana, tako da možete imati drugačiji okus svaki dan.

Ono što malo tko zna je da vam crni čaj može pomoći i u suzbijanju neugodnog mirisa stopala. Eliminira sve bakterije zbog kojih vaša stopala imaju neugodan miris, a također može zatvoriti pore tako da ćete se manje znojiti, što će minimalizirati i miris. Da biste koristili ovaj kućni lijek, prokuhajte dvije vrećice čaja u litri vode 15 minuta. Nakon toga uklonite vrećice, a čaj razrijedite s dvije četvrtine vode. Otopinu ostavite da se malo ohladi prije natapanja stopala 15 minuta do pola sata. To biste trebali raditi svakodnevno dok miris ne nestane.

Jedno istraživanje pokazalo je da su stariji ljudi na mediteranskim otocima imali jako mali rizik da obole od dijabetesa zbog stalne konzumacije crnog čaja. Često su pili šalicu ili dvije ovog čaja svakodnevno, a dokazano je da je učinkovit u sprječavanju nastanka dijabetesa tipa 2.

Crni čaj pomaže vam i u jačanju imuniteta jer ima visok kapacitet apsorpcije kisika. Konzumirajte umjerenu količinu ovog čaja svakodnevno, to će vam pomoći da smanjite stres, savjetuju stručnjaci.