Zašto trebate pripaziti na dovoljan unos vode?

| Health |

Instagram/ @victoriatornegren

Optimalna hidratacija organizma je itekako važna.

Voda regulira tjelesnu temperaturu, ključna je za održavanje rada bubrega i za oslobađanje štetnih stvari. Kada uzmete gutljaj, tijelo točno zna gdje će poslati vodu. Tijelo je nevjerojatno pametno i vodu će upotrijebiti tamo gdje je najpotrebnije.

Voda pozitivno utječe na zdravlje i ljepotu naše kože pa je dokazano jedan od najučinkovitijih, ali i najjednostavnijih i najjeftinijih preparata za čišćenje, njegu i očuvanje mladenačkog izgleda kože lica i cijelog tijela.

Osim na ljepotu, voda može utjecati i na koncentraciju i efikasno rješavanje svih zadataka, ona doprinosi protoku stanica kroz cijelo tijelo i doprinosi boljem funkcioniranju mozga.

Voda ima važnu ulogu u održavanju našeg tijela zdravim. Svaka stanica našeg tijela treba vodu, a to je dovoljno dobar razlog da ju redovito pijete. Primjerice, ako mozak ne dobije dovoljno vode, neće moći normalno funkcionirati, što može uzrokovati glavobolju ili umor. Dakle, sljedeći put kada osjetite glavobolju ili umor popijte vode jer to može biti prvi znak dehidracije.