Zašto trebate piti limunadu s medom i mentom svaki dan?

| Health |

 

Pixabay

Većina liječnika koji su zaista spremni dati dobre savjete svojim pacijentima, najvjerojatnije će uključiti med i limun u svoje preporuke za zdrav život.

Liječnici iz cijelog svijeta potvrdili su da ispijanje čaše limunade s medom i mentom svakog dana donosi velike zdravstvene prednosti za ljudski organizam, a evo i što pod tim podrazumijevaju, odnosno na koja 3 načina ova kombinacija djeluje na ljudski organizam.

Poboljšava zdravlje crijeva

Jedan od ključnih koraka u održavanju zdravog načina života je održavanje zdravih crijeva, a mješavina meda i limuna omogućava bolji rad metabolizma koji je nužan kada se probudite.Ova kombinacija poboljšava metabolizam jer želučane zidove ostavlja u stabilnom stanju za probavu hrane koja se uzima tijekom dana. Također, limunov je sok koristan kada je riječ o ublažavanju nadutosti i refluksa.

Čisti probavni sustav

Tijekom probave, neke prehrambene tvari imaju tendenciju da se skupljaju u probavnom sustavu.Čaša limunade s medom nakon svakog obroka očistit će sve te supstance koje se nakupljaju nakon obroka.

Podiže imunitet

Svi mrzimo biti bolesni. Zato, kada imate priliku, trebali biste izdvojiti malo vremena i usredotočiti se na jačanje svog imunološkog sustava.Vitamin C koji se nalazi u limunovom soku daje zadivljujuće rezultate kada se radi o suzbijanju prehlade i gripe. Ekstrakt limuna sadrži i saponine koji su nužni pri liječenju oštećenja kože.