Zašto trebate piti kokosovu vodu?

| Health |

Instagram/@bali_fruit_box

Sok mladog kokosa ili kokosova voda napitak je majke prirode koji pomaže kod dehidracije, čišćenja organizma, mršavljenja, mamurluk i kod teške iscrpljenosti organizma.

Izvrstan niskokalorični napitak koji djeluje kao pročišćivač jer na sebe veže otrove, čisti probavni sustav i  potiče izlučivanje toksina iz organizma.

Sadrži prirodne masnoće, sprječava rast lošeg kolesterola i ima čak četiri puta više kalija od banane koja je na vrhu ljestvica voća bogatog kalijem. Jedna čaša kokosove vode sadrži 57,6 mg kalcija koji je zaslužan  za zdravlje vaših vaše kostiju i zuba. Studija provedena 2006. godine otkrila je da kokosova voda smanjuje vjerojatnost srčanog udara.

Osi toga, ima efekt hlađenja koji je osobito je poželjan u vrućim, ljetnim, danima kada želimo utažiti žeđ. Prirodni izotonik koji pomaže brže nadoknaditi tekućinu nakon aktivnosti koje izazivaju prekomjerno znojenje.

Njegova konzumacija preporučuje se i kod visoke temperature jer stanicama olakšava nadoknadu potrebne vode.

Svježi sok kokosa prirodno je sredstvo protiv stresa, ali ga je nužno piti termički neobrađenog jer prilikom termičke obrade gubi svoja ljekovita svojstva.

Ovaj beauty napitak potiče probavu, ima antigeni učinak, revitalizira kožu i potiče mršavljenje. Konzumacija kokosove vode savjetuje se u svim detoksikacijskim dijetama jer se njezinom konzumacijom a prazan želudac čisti  organizam i popravlja se raspoloženje. Prisutni proteini odgovorni su za poticanje rasta i aktiviranja stanica koje koži omogućavaju bržu regeneraciju.

Kokosovu vodu mogu piti i djeca i odrasli jer će kod svih imati blagotvoran učinak na zdravlje koji će se najbrže vidjeti na koži.