Zašto trebate jesti barem jedan krastavac dnevno?

| Health |

 

Pixabay

Krastavci su se u Indiji od davnih vremena koristili kao važna stavka u alternativnoj medicini. Krastavac hidrira i hladi organizam, a mnogi ne znaju da spada u red voća, a ne povrća.

Krastavci sadrže molibden i florid, kombinaciju koja pomaže u otklanjanju zubnog karijesa. Kalcij koji krastavac nosi u sebi pomaže u učvršćivanju zuba.

Vjeruje se da redovito konzumiranje može pomoći u izbacivanju toksina iz stomaka i jetre. Vitamin K i kalcij pomažu u ojačavanju kostiju, a možete ih pronaći u krastavcu.

Jedan krastavac dnevno pomaže i s razinom šećera u krvi te s bolestima srca. Kalij, magnezij i vitamin K su zaslužni za pravilno funkcioniranje kardiovaskularnog sistema. Osim toga, konzumiranjem krastavaca popravljate kolesterol u organizmu.

Vitamin B pomoći će zdravlju vaše kose. Ojačat će je i spriječiti njeno ispadanje. Osim toga, vaša će koža biti zategnutija i sjajnija te ćete vratiti boju u lice. Tijelo će biti hidrirano i samim time ćete imati više energije za svakodnevne aktivnosti.