Zašto trebate češće konzumirati kefir?

| Health |

Pixabay

Kefir je fermentirani mliječni napitak koji ima brojne blagodati za ljudski organizam te ga mnogi nazivaju čarobnim mlijekom.

Kefir je sličan jogurtu, ali je kiseliji zbog ugljikovog dioksida kao krajnjeg procesa fermentacije. Bogat je kalcijem i probiotičkim bakterijama te pozitivno utječe na razne aspekte našeg organizma.

Donosimo vam 3 razloga zbog kojih trebate češće konzumirati kefir:

Ublažava nadutost i probavne smetnje
Zahvaljujući probiotskim bakterijama, kefir ubrzava probavni sustav te te uspostavlja crijevnu ravnotežu. Preporučuje se kefir uvrstiti u svoju prehranu za prevenciju i liječenje poremećaja.

Čuva zdravlje kostiju
Studija Edmunda Renera i Američkog znanstvenog udruženja za mlijeko i mliječne proizvode (American Dairy Science Association), potvrđuje da je tradicionalni kefir od kravljeg mlijeka dobar izvor kalcija i vitamina K koji su važni za zdravlje kostiju. Kako starimo, naše kosti slabe što povećava rizik od osteoporoze i prijeloma, posebice kod žena u postmenopauzi.

Liječi upale
U upalne procese u tijelu se ubrajaju brojne bolesti kao što su upala crijeva I slični zdravstveni poremećaji. Protuupalni učinci probiotika su zabilježeni u pojedinim istraživanjima, iako je to područje još u razvoju.