Zašto su prirodne alternativne bolji izbor za zdravlje od klasičnog dezodoransa?

| Health |

Kakav dezodorans ili antiperspirant koristite (prvi samo maskira neugodan miris, a drugi potpuno blokira produkciju znoja)? Birate li ga na osnovu djelotvornosti, mirisne note ili sastojaka koje sadrži? Sve je više onih koji se odlučuju za prirodni dezodorans bez agresivnih kemijskih supstanci.

Znojenje je prirodni mehanizam regulacije tjelesne temperature i rashlađivanja tijela, kojim se sprečava pregrijavanje pa neki ljudi jednostavno puste svoje tijelo da prirodno odradi posao. Za druge, tjelesni mirisi su stvar osobne higijene pa čine sve da ih prikriju i uklone.

Kako usuglasiti želje i potrebe? Kako izbjeći štetne sastojke, ali ostati mirišljav na poslovnom sastanku, treningu, druženju s prijateljima? Rješenje se krije u prirodnim dezodoransima. Oni bez aluminija i parabena su sve popularniji i kvalitetniji te im treba pružiti šansu.

Znoj je tekućina bez mirisa, ali u kontaktu s prirodno prisutnim bakterijama na pazuhu, nastaje neugodan miris. Kada se znoj pomiješa s aluminijskom komponentom, nastaju aluminijske soli koje zatvaraju znojne kanale. S obzirom na to da se kanali endokrinih žlijezda nalaze na cijeloj površini tela, zatvaranje onih na pazusima ne bi trebalo uzrokovati probleme. Ipak, mnogi najradije izbjegavaju sve ono što i u najmanjoj mjeri može ugroziti zdravlje.

Nakon prelaska na upotrebu prirodnog dezodoransa, potrebno je tjedan dana da se znojni kanali otčepe. Dok se tijelo navikava na promjenu, znojenje se može pojačati, a zarobljeni znoj može poprimiti intenzivan miris. Nasreću, to je prolaznog karaktera i situacija će se brzo popraviti pa nemojte odustati od prirodne alternative klasičnom dezodoransu.