Zašto su cimet i med savršena kombinacija za imunitet?

| Health |

Ako budete svakodnevno koristili cimet i med, primijetit ćete mnogobrojne prednosti koje imaju na vaš organizam.

Cimet je jedna od najaromatičnijih začinskih biljaka. On ne samo da daje odličan ukus hrani, već se u tradicionalnoj medicini koristi i kod osoba koje imaju probleme s viškom kilograma. Posebno je dobar u kombinaciji s medom jer se vjeruje da njihovo svakodnevno konzumiranje može produžiti život.

Evo na što sve utječe ovaj magičan miks – cimet i med.

Pixabay

Prehlade

Oni koji pate od uobičajene ili teške prehlade trebalo bi uzeti jednu žlicu meda pomiješanu sa 1/4 žličice cimeta u prahu jednom dnevno tijekom tri dana. Na ovaj način ćete se riješiti kroničnog kašlja, prehlade i bolova u sinusima.

Imunitet

Svakodnevno korištenje meda i cimeta jača imunitet i štiti tijelo od bakterija i virusa. Med sadrži različite vitamine i veliku količinu željeza. Konstantna upotreba meda i cimeta jača bijela krvna zrnca koja se onda uspješnije bore protiv bakterija i virusa.

Probavne smetnje

Cimet u prahu pomiješajte s dvije žlice meda i pojedite prije jela. Tako ćete moći probaviti i najteža jela.

Srce i kardiovaskularni sustav

Napravite smjesu od meda i cimeta u prahu i namažite na kruh. Ovaj obrok možete jesti svakodnevno za doručak. Smanjuje kolesterol i sprječava srčani udar.
Redovna upotreba ove kombinacije smanjuje gubitak daha i regulira otkucaje srca. Kod osoba starije dobi, arterije i vene gube fleksibilnost pa može doći do začepljenja. Ova kombinacija meda i cimeta će pozitivno utjecati na vene i arterije.

Pixabay