Zašto je konzumacija jabučnog octa prije spavanja dobra ideja?

| Health |

Instagram/@rosaandthecity

Svima je već poznato da jabučni ocat ima brojne  zdravstvene koristi, ali još uvijek nije riješena dilema kada je najbolje vrijeme za njegovu konzumaciju.

Puno wellness i health blogera predlaže da pijuckate jabučni ocat prije doručka na prazan želudac, no konzumacija jabučnog octa prije spavanja je, također, dobra ideja.

Nema sumnje da je bilo koji način profitabilan. Kada ćete konzumirati jabučni ocat, jednostavno, ovisi o tome kada vam je prikladno i u koje vrijeme vaše tijelo reagira na njega, a ako se odlučite za kontumaciju jabučnog octa prije spavanja, u nastavku možete pročitati koje benefite ćete dobiti.

Stabilizira razinu šećera u krvi

Istraživanja su pokazala da konzumiranje jabučnog octa prije spavanja može biti izuzetno korisno za one koji žive s dijabetesom.

Istraživanje provedeno na volonterima koji pate od dijabetesa tipa 2 pokazalo je da su oni pacijenti koji su prije spavanje, uz redovne lijekove, pili 2 žličice jabučnog octa ujutro imali značajan pad razine šećera u krvi.

Umiruje bol grla

Uskoro počinje sezona gripe, a čak i ako se cijepite, još uvijek postoji mala vjerojatnost da iskusite bilo koji od simptoma, uključujući grlobolju.

Jabučni ocat može pomoći u uklanjanju bakterija iz grla. Naime, on ima antiseptička svojstva koja pomažu pročišćavanje nekih mikroorganizama koji uzrokuju bolest. To može biti korisno ljudima koji pate od upalih ili povećanih  infekcija krajnika.

Bolje ćete spavati

S obzirom na to koliko su naši rasporedi užurbani, nije ni čudo što naš mozak slijedi taj trend pa nam je teško spavati, prijeko potrebnih, šest do osam sati.

Žlica jabučnog octa u vrućoj šalici vode s medom prije spavanja trebala bi vam pomoći da bolje zaspite.

Pomože spriječiti loš zadaha ujutro

Loš zadah može biti jako neugodan, ali ako je pretpostavljate da će vam jutarnji dah smrdjeti, vrijedno je poduzeti mjere predostrožnosti izvan standardnog posla četkanja zubi.

Jabučni ocat ubija bakterije kao nijedna druga tvar. Jedna čajna žličica prije spavanja ne samo da će osigurati zdravu oralnu higijenu, već je i jamstvo da će se vaš jutarnji zadah popraviti.

Može olakšati probavne smetnje

Ako se svako jutro probudite s bolovima u trbuhu, krivac bi mogli biti i probavni problemi. Prije nego što posegnete za kratkotrajnim olakšanjem koje možete dobiti bez recepta, možda biste htjeli probati jabučni ocat kao holistički lijek.

Jabučni ocat može ublažiti probavne tegobe poput sindroma iritabilnog crijeva i žgaravice. Uzmite žličicu prije spavanja s vodom ili ako zaista ne možete podnijeti gorak okus, možete se odlučiti za tabletu jabučnog octa.

Zapravo, nije važno kako dozirate, važno je da to učinite.