Vrijeme je kukuruza: evo zašto biste ga trebali češće jesti

| Health |

Evo zašto biste trebali jesti kukuruz

Ulicama se širi miris pečenog i kuhanog kukuruza koji je odličan to jest prefini i prezdravi snack. Neki su veći fanovi pečenog kukuruza dok neki preferiraju pečeni.
Nije bitan koji način pripreme kukuruza volite jer kukuruz je jako zdrav i bitno je da ga konzumirate. Kukuruz ima mnoge blagodati, a koje su točno možete saznati u nastavku.

Evo zašto biste trebali jesti kukuruz

Kako u kukuruzu ima najviše škroba on je odličan nemasni izvor energije. Također on je niskokalorična namirnica koja na 100 g ima oko 360 kalorija. Kukuruz sadrži i dosta proteina, vitamina E i B kompleksa, provitamina A, vlakana, minerala (fosfora, kalija i magnezija) te šećera (glukoze, saharoze i fruktoze).
Osim toga kukuruz ima i ljekovita svojstva. On pomaže u detoksikaciji i izlučivanju tekućine, pa se preporučuje kod bolesti mokraćnih putova, edema, gihta, reume, srčanih bolesti i visokog tlaka. Dosta stručnjaka savjetuje ga i u prevenciji nekih karcinoma zbog visokog udjela vlakana i antioksidativnih svojstava (ovo posebno vrijedi za kuhani kukuruz).