Višnje su odličan antioksidans koji pomaže u borbi protiv nesanice

| Health |

Sezona je višanja, ukusnog voća koje je odličan antioksidans, a pomaže i u borbi protiv starenja te je odličan saveznik u borbi protiv peruti.

Smrznute ili konzervirane višnje su odličan antioksidans, no ne mogu se usporediti sa svježe ubranima pa je sad savršeno vrijeme da uživate u sezoni ovog kiselo slatkog i jako zdravog voća. Korisne tvari ne gube se nakon uobičajenog procesa prerade, tako da i smrznute ili konzervirane višnje imaju antioksidativnu vrijednost.

Jedna porcija višanja ili trešanja vam daje tri grama vlakana, što može pomoći u poticanju bakterija u crijevima i podržavanju zdravog imunološkog sustava. Trešnje također smanjuju stres, a svojim antioksidacijskim i protuupalnim svojstvima mogu pomoći i kod simptoma artritisa.

Višnje su jako dobre za zdravlje iz više razloga.  Alkalne su pa neutraliziraju kiselost u tijelu i sprječavaju želučane tegobe i druge probavne smetnje te daju vašem tijelu energiju.

Višnje su jedno od rijetkih vrsta voća koje sadrži melatonin – prirodan hormon koji regulira san. Prije spavanja popijte čašu čistog višnjinog soka. To će vam omogućiti dubok, neprekidan i opuštajući san.

Čaj od peteljki višanja pomaže kod izbacivanja pijeska iz mokraćnih kanala, celulita, impotencije, bubrežnih bolesti i kroničnog kašlja. Lišće višnje se može koristiti u beauty rutini, a pomaže kod peruti i otečenih kapaka.