Trikovi koji će vam pomoći riješiti probleme s probavom

| Health |

 

Od zatvora pati sve veći broj ljudi, a mi vam donosimo savjete uz koje ćete se jednom zauvijek riješiti zatvora i ujednačiti probavu.

Jedna od najčešćih probavnih tegoba je zatvor koji može narušiti uravnoteženu svakodnevicu i unijeti nelagode u život.

Da biste se riješili problema zatvora, uvijek je dobro posegnuti za namirnicama iz prirode koje dokazano pomažu u rješavanju zatvora i reguliraju prehranu i kretanje, a sokovi su brza i efikasna rješenja.

Na prvom mjestu je sok od šljiva. Stavite šljive u vodu preko noći i ujutru ih pojedite i popijte kao sok. Vlakna i sorbitol koje sadrži šljiva su efikasni u borbi protiv zatvora.

Sok od ananasa će vas riješiti problema s grčevima u stomaku i smanjiti nadutost jer je bogat vlaknima koje će riješiti navedeni problem.

Nakon ananasa stiže limunada. Pola limuna u čašu mlake vode trebate piti najmanje jednog dnevno nakon obroka i zatvor će nestati. Stručnjaci navode da limun alkalizira organizam i obogaćuje ga vitaminom C.

Osim limunade, možete ubaciti i svježi sok od naranče jer će sadržaj naranče stimulirati crijeva.

Posljednji, ali ne i manje važan je sok od kruške. Kruška je bogata vitaminima, vlaknima i sorbitolom.

Uz sokove, nemojte zaboraviti pokraj sebe uvijek imati čašu ili bocu obične vode. Preporuka je piti mlaku vodu koja će potaknuti probavu. Možete piti i čajeve, pogotovo one koji imaju blagotvorno djelovanje na probavu poput čaja od mente, komorača, kima, čička, zelenog čaja i čaja od maslačka.