Sve prednosti redovnog konzumiranja jogurta

| Health |

 

Instagram/ @detox_recipes

Jogurt je odavno poznat kao napitak koji je dobar za zdravlje, a može pomoći i u borbi protiv raka, pokazala je nova studija.

Rezultati provedeni na Sveučilištu u Cambridge ukazuju na to da Lactobacillus bulgaricus i Streptococcus thermophilus, dva tipa dobrih bakterija koje se obično nalaze u jogurtu, mogu smanjiti prisutnost faktora koji uzrokuju rak debelog crijeva.

Istraživači kažu i to da jogurt također može smanjiti kiselinu u crijevima, stvarajući tako "gostoljubivije" okruženje za ove korisne bakterije. Osim toga, jogurt može pomoći u borbi protiv upala, pomažući da se smanji rizik od raka.

Jogurt je bogat kalcijem, što je ključno za održavanje zdravlja. Kalcij surađuje sa živim kulturama koje se nalaze u nekim jogurtima i povećava apsorpciju kostiju, čineći jogurt odličnim za sprječavanje osteoporoze.

Jogurt je važan izvor kalcija za ljude koji imaju poteškoća kod probavljanja laktoze u mlijeku jer jogurt sadrži laktazu - enzim koji mora razbiti laktozu za pravilnu probavu.

Jogurt je bogat proteinima, vitaminima B i esencijalnim mineralima, a sadrži malo ugljikohidrata i masti pa je savršena namirnica za vruće ljetne dane.