Sve blagodati morske soli

| Health |

Pixabay

Najveća razlika između morske i kuhinjske soli je u tome što kuhinjska sušenjem na više od 650 stupnjeva Celzijusa mijenja svoju kemijsku strukturu pa ne sadrži potrebne elemente i minerale kao prirodna sol.

U morskoj soli, uz natrijev klorid, nalazimo osamdesetak različitih elemenata u tragovima poput kalija, magnezija i mangana i zato će morska sol učiniti čuda za vaše zdravlje, kožu i kosu.

Pročitajte činjenice o morskoj soli koje (možda) niste znali:

Više od 20 posto natrija u našem tijelu se nakuplja u kostima, koje se oštećuju zbog nedostatka minerala u krvi . Dodavanjem morske soli u hranu možete izbjeći i usporiti osteoporozu.

Morska sol je korisna za sistem za dišni sustav, a minerali koje sadrži morska voda pomažu u oporavku sluznice. Morska voda ima blagi antibakterijski efekt, što se pripisuje ionima kalcija i magnezija.

Morska sol se smatra prirodnim pročišćivačem krvi. Sadrži veliku količinu vitamina C koji djeluje kao antioksidans i uništava slobodne radikale.

Sol izvlači toksine iz tijela pa koža postaje meka i zdrava. Kupke s morskom soli mogu poboljšati njen tonus. Takva će kupka potaknuti izbacivanje suvišne vode iz kože, čime se sprječava nakupljanje suvišne tekućine pa koža postaje čvršća, glatkija i zdravija.

Morska sol je alkalizator koji pomaže u balansiranju nivoa kiseline u tijelu te tako uklanja potencijalne rizike bolesti.

Također može ojačati imunološki sustav, a tada tijelo postaje otpornije na razne autoimunološke bolesti poput gripe, alergije i sl.

Poremećaji metabolizma, poput dijabetesa se mogu uspješno tretirati i liječiti morskom soli jer ona pomaže u smanjenju nivoa šećera u krvi.