STOP toksinima: sve više opasnih ostataka pesticida u hrani, kako se zaštititi?

| Health |

Zeotex - food detox

U ubrzanoj svakodnevici (p)ostali smo zarobljeni u vremenu sve veće „zagađenosti“ hrane koju svakodnevno kupujemo i konzumiramo. Samo u posljednjih tjedan dana povučeno je više od 16 prehrambenih proizvoda s polica dućana zbog opasnih pesticida za ljudsko zdravlje. Povlače sladolede, mliječne proizvode i začine, a samo zamislite onda što se sve nalazi na voću i povrću koje je špricano i do nekoliko 10-aka puta.

Sveukupno se diljem svijeta koristi preko 1000 vrsta pesticida, a gotovo svi pesticidi svrstani su u određenu skupinu otrova, od kojih su mnogi dokazano kancerogeni i toksični za ljudski organizam. I samo „mali“ svakodnevni unos pesticida ima razoran efekt na imunitet, a dugoročno na opće stanje organizma. Izuzetno osjetljivu skupinu čine djeca na čiji rastući organizam toksini iz pesticida imaju mnogo snažniji učinak. Toksini se u organizmu postepeno nakupljaju, a dugoročno izazivaju razne zdravstvene probleme – alergije, astmu, hormonalne probleme, bolesti reproduktivnog i probavnog sustava, a mogu uzrokovati i slabije pamćenje, teškoće u koordinaciji te smanjiti reflekse i motoričke vještine.

Zeotex - food detox
Zeotex - food detox

Danas više nego ikada prije potrebno je dizati svijest o učincima pesticida na naše zdravlje. No, u ovoj borbi s toksinima nismo i ne želimo biti bespomoćni! Brand ZEOTEX tako već godinama diže svijest o štetnosti pesticida u namirnicama. Njihova misija je zdrav način života u punom smislu tih riječi i zaštita od toksina kojih često nažalost nismo svjesni, a rijetko smo upozoreni. Svoj cilj ostvaraju svakodnevno sa svojim proizvodom ZEOTEX, iza kojeg stoji znanstveno istraživanje i dokazana fantastična djelotvornost u eliminiranju pesticida i štetnih tvari s namirnica prije konzumacije, a danas pokreću i svoju kampanju #stoptoksinima koju možete poprati na njihovom Instagram profilu @zeotex_detox.

Što je ZEOTEX?

ZEOTEX je 100% prirodan detox mineral vulkanskog podrijetla zeolit. Poznat po nevjerojatnom detoksikacijskom djelovanju, opravdano se naziva i čaroban mineral 21. stoljeća. Zeolit djeluje tako da u svoj kavez (što mu je slikovito i stvarna struktura) zarobljava toksine, pesticide, kancerogene tvari, organske otrove i teške metale te tako detoksicira namirnice od štetnih tvari prije ulaska u organizam. Sve što trebate napraviti za detox namirnica je dodati mjericu ZEOTEX-a u vodu u kojoj perete voće i povrće, pustiti da odstoji 15-20 minuta i isprati namirnice.

Samo te jedan jednostavan korak dijeli do zdravijeg života, kreni već danas! ZEOTEX proizvode i sve informacije možete pronaći na zeotex.hr kao i na policama DM-a, bio&bio trgovina i ljekarna diljem Hrvatske.