Što trebate promijeniti u spavaćoj sobi kako biste bolje spavali?

| Health |

 

Ako vas muči nesanica, možda ne bi bilo loše promijeniti neke stvari u vašoj spavaćoj sobi, koje svakako mogu negativno utjecati na kvalitetan san.

Prvi korak u borbi s nesanicom su boje. Boje "diktiraju" puno toga, a njihov utjecaj na naš organizam nije uopće zanemarljiv.

Preporuka stručnjaka je zidove ne bojati u crnu, ljubičastu, jarkoplavu ili zelenu. Naime, ove boje remete san i trebalo bi ih izbjegavati. Najbolja opcija su bijela i bež, jer ove nijanse djeluju opuštajuće, a to je ono što nam je potrebno kada legnemo u krevet. Pastelnoplava i nježnozelena su također prihvatljive.

Osim toga, spavanje u pidžami vatrenih boja je nešto što bi trebalo izbjegavati. Zamijenite ih spavaćicama nježnih i neutralnih tonova.

Da bi san bio kvalitetniji, izbjegavajte večerati hranu poput mesa i suhomesnatih proizvoda, a umjesto alkohola pijte čajeve od mente ili kamilice.

Zanimljivo je da i smijeh pomaže u postizanju kvalitetnog sna jer iskreno smijanje potiče lučenje prirodnog hormona sreće. I još ako biste se natjerali hodati 15 minuta prije odlaska u krevet, nesanica bi postala prošlost.