Što se događa s našim tijelom nakon što prestanemo piti alkohol?

| Health |

Pixabay

Prosječna osoba konzumira približno deset litara alkohola na godišnjem nivou, a nakon prestanka konzumacije se događaju različiti procesi.

Apetit se mijenja kada tek prestanete piti,a tijelo umjesto alkohola traži nešto čime će ispuniti ruke i usta. U takvim situacijama se preporučuje grickati voće i piti domaće sokove.

Teško je zaspati nakon što ste prestali piti alkohol, a ovo se posebice odnosi na ljude koji su navikli na "čašu-dvije" prije spavanja. Iako alkohol pomaže da brže zaspite, on također kvari kvalitetu vašeg sna i povećava šanse da ćete imati noćne more.

Kada prestanete piti alkohol, imati ćete imati grozne glavobolje . Također je  moguće da će vaša koža promijeniti boju kada prestanete piti. Alkohol isušuje kožu i usporava protok krvi, što može dovesti do pojave bora i mrlja na koži.

Nekoliko istraživanja je dokazalo da mozak osobe koja redovno pije alkohol otiče te mnoštvo ćelija umire zbog nedostatka kisika. Promjene koje se događaju zbog toga su jako spore, ali ih je nemoguće popraviti pa pokušajte smanjiti konzumaciju alkohola na minimum.