Što nikako ne biste smjeli jesti za doručak?

| Health |

Insstagram/@and_save

Doručak je najvažniji obrok u danu jer uz njegovu pomoć pokrećemo organizam i pripremamo ga za naporan dan koji je pred njim.

Ako mislite kako je svejedno pruža li vam vaš doručak samo energiju ili i osigurava hranjive tvari koje se polako otpuštaju, varate se.

Naime, sastav obroka određuje i njegov učinak na vaše ponašanje i produktivnost tijekom dana.

Svoj dan trebali biste započeti ukusno i zdravo kako bi svom tijelu pružili energiju, a u nastavku možete pročitati koje 3 vrste doručka biste trebali izbjegavati.

Masna hrana

Masna, teška i kalorična hrana poput pečenih jaja, bijelog kruha ili masne salame začinjene majonezom ili sličnim namazima nikada ne bi smjela biti vaš izbor doručka, osim ako ne radite teški fizički posao.

Naime, velike količine nezdravih masnoća skladištit će se, u vašem tijelu, u obliku masnog tkiva, a vaš organizam neće dobiti potrebne vitamine, minerale i vlakna.

Pekarski proizvodi

Peciva, krofne i ukusni smotuljci od tijesta koje kupujemo u pekari su vrlo ukusni i zasitni, ali često sadrže velike količine aditiva, soli i šećera.

Slana peciva zadržavaju vodu u organizmu, a lisnato tijesto je masno, teško probavljivo i siromašno nutritivnim vrijednostima koja su vašem organizmu prijeko potrebna za normalan rad.

Voćni sokovi i jogurti

Iako na njima piše kako su sto posto prirodni, kupovni voćni sokovi prepuni su šećera i aditiva, a ako ih ispijate na prazan želudac dat će vam samo trenutnu energiju koja će brzo nestati.

Također, kupovni sokovi nemaju visoku nutritivnu vrijednost pa radije posegnite za pravim voćem koje sadrži vlakna potrebna za regulaciju probave te ga obogatite zdjelicom žitarica.